Gegratineerde ovenschotel met courgette, rijst en gehakt
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. basmatirijst
- 300 gr. rundergehakt
- 2 courgettes
- 6 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 2 takjes rozemarijn
- 150 mgr. geraspte kaas
- paneermeel (ong. 2 el.)
- peper en zout
- olijfolie
- boter om in te vetten
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en laat goed droogstomen van het vuur af. Verwarm je oven vast voor op 190 graden zodra je de rijst gaat koken, zo kan deze goed warm worden. Zet ook vast een flinke hapjespan op laag vuur.
Verwarm een flinke scheut olijfolie en rul het gehakt hier in, kruid met flink wat peper en zout. Snij intussen de courgettes in dunne plakjes en verdeel over het gehakt zodra dit bruin is. Kruid de courgette met wat peper en zout, ris de takjes rozemarijn en hak goed fijn en strooi over de courgette. Roer alles goed door elkaar en bak zo'n vijf minuten mee.
Snij intussen de paprika in kleine reepjes en doe bij het gehakt en de courgette. Snij de bosuitjes in ringetjes en voeg ook deze toe, bak kort mee en roer goed door. Voeg nu de drooggestoomde rijst toe, roer goed door elkaar en meng er beetje bij beetje eenderde van de geraspte kaas door.
Zet vast een ingevette ovenschaal klaar, het liefst een met flinke afmetingen zodat de laag niet te dik wordt. Als de kaas in de hapjespan goed gesmolten is schep je het hele mengsel in de ovenschaal.
Verdeel het mengsel goed over de schaal zodat het overal even dik is en druk het een beetje aan. Strooi paneermeel over het mengsel en strooi daar de resterende geraspte kaas over. Bak zo'n 20 minuten in je voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.