Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham

Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham

Zomerse temperaturen dus lekker eten in de tuin, en dan het liefst lekkere zomerse gerechten. Met deze salade met o.a. gegrilde groene asperges, kastanjechampignons en rauwe Coburgerham waan je je even in een mediterraan land. Het is niet moeilijk om te maken en smaakt heel erg lekker.

Zelf vind ik deze gegrilde groene aspergesalade (ik dacht ooit uit de Allerhande) erg lekker met een donkerbruin stokbrood, eventueel met een dikke laag roomboter met wat grof zout. Maar je kan hem natuurlijk ook als bijgerecht maken bij een ander gerecht.

Deze gegrilde groene aspergesalade met Coburgerham kan je in een grillpan of op de barbecue maken. Als alternatief kan je natuurlijk ook een goed hete koekenpan gebruiken.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. groene aspergetopjes
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 150 gr. rauwe Coburgerham
  • verse Italiaanse kruiden (bv. rozemarijn, oregano, basilicum en dragon)
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de Italiaanse kruiden, een gepeld teentje knoflook, een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout in een kommetje. Pureer het geheel met een staafmixer tot je een lekkere kruidige olie krijgt. Eventueel kan je hiervoor ook je keukenmachine of een vijzel gebruiken. Vermenigvuldig de ingrediënten eventueel en bewaar de extra kruidenolie in de koelkast. Deze blijft wel een tijdje goed en is ook lekker over andere salades.

Kook de groene aspergetopjes 3 minuten en laat ze daarna even uitlekken. Smeer ze daarna in met de net gemaakte kruidenolie en grill ze ca. 3 minuten in een grillpan of op de barbecue, heb je een contactgrill dan kan je deze ook gebruiken. Doe ze in een slakom en halveer daarna de kastanjechampignons, ook insmeren met kruidenolie en ca. 4 minuten grillen. Doe de gegrilde champignons bij de gegrilde asperges in de kom.

Snijd allebei de baby romaine kropjes in de lengte in vieren en smeer ook deze in met de kruidenolie, nog een paar minuutjes grillen en bij de rest van de salade doen. Besprenkel naar smaak met de overgebleven kruidenolie en eventueel nog wat gesnipperde verse kruiden. Bedek de salade met de plakken Coburgerham en je salade is klaar om opgegeten te worden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham'