Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. groene aspergetopjes
- 250 gr. kastanjechampignons
- 2 kropjes baby romaine sla
- 150 gr. rauwe Coburgerham
- verse Italiaanse kruiden (bv. rozemarijn, oregano, basilicum en dragon)
- teentje knoflook
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Doe de Italiaanse kruiden, een gepeld teentje knoflook, een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout in een kommetje. Pureer het geheel met een staafmixer tot je een lekkere kruidige olie krijgt. Eventueel kan je hiervoor ook je keukenmachine of een vijzel gebruiken. Vermenigvuldig de ingrediënten eventueel en bewaar de extra kruidenolie in de koelkast. Deze blijft wel een tijdje goed en is ook lekker over andere salades.
Kook de groene aspergetopjes 3 minuten en laat ze daarna even uitlekken. Smeer ze daarna in met de net gemaakte kruidenolie en grill ze ca. 3 minuten in een grillpan of op de barbecue, heb je een contactgrill dan kan je deze ook gebruiken. Doe ze in een slakom en halveer daarna de kastanjechampignons, ook insmeren met kruidenolie en ca. 4 minuten grillen. Doe de gegrilde champignons bij de gegrilde asperges in de kom.
Snijd allebei de baby romaine kropjes in de lengte in vieren en smeer ook deze in met de kruidenolie, nog een paar minuutjes grillen en bij de rest van de salade doen. Besprenkel naar smaak met de overgebleven kruidenolie en eventueel nog wat gesnipperde verse kruiden. Bedek de salade met de plakken Coburgerham en je salade is klaar om opgegeten te worden.