Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. rundergehakt
- 500 gr. krieltjes in de schil
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 bosuitjes
- 1 rode ui
- 10 zongedroogde tomaatjes
- halve bol knoflook
- 1 ei
- 3 el. paneermeel
- 1 bol buffelmozzarella
- verse Italiaanse kruiden
- gedroogde Italiaanse kruiden
- grof zeezout
- peper
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Zet een pan met kokend water op, halveer de krieltjes en kook deze 5 minuten in de schil. Giet de pan af en laat de krieltjes nog een paar minuten droogstomen in de pan, let erop dat je het vuur onder de pan uit hebt gedaan.
Snij de kastanjechampignons in partjes, de grote champignons in vieren en de kleine in tweeën. Snijd de courgette in grove stukken, de paprika's in kleine stukjes, de rode ui in partjes en de bosuitjes in ringetjes. Pel de bol knoflook en de teentjes en bewaar drie teentjes om zo het gehakt mee te kruiden.
Verdeel de halve krieltjes over de bakplaat, besprenkel ruim met olijfolie en bestrooi met grof zeezout of fijngemalen zout. Verdeel alle gesneden groenten over de bakplaat en leg de teentjes knoflook er tussen.
Meng in een kom het gehakt met het paneermeel en het ei en breng op smaak met de gedroogde Italiaanse kruiden en versgemalen peper en zout. Pureer in je keukenmachine of met een staafmixer de 10 zongedroogde tomaatjes met 3 teentjes knoflook en meng dit mengsel door het gehakt.
Kneed hier een aantal kleine langwerpige stukken gehakt van en verspreid ook deze over de bakplaat, gewoon een beetje op en tussen de groenten leggen. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken en verdeel deze over de groenten en het gehakt. Bestrooi tenslotte alles met verse Italiaanse kruiden als oregano, tijm, rozemarijn en salie.
Zet de ovenplaat zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven en je Italiaanse traybake is klaar om opgegeten te worden.