Gekruide krieltjes uit de oven met snijbonen en gemarineerde drumsticks

Gekruide krieltjes uit de oven met snijbonen en gemarineerde drumsticks

Van de week aten we deze gekruide krieltjes uit de oven. Met snijbonen en gemarineerde drumsticks. Een erg makkelijk en vooral heel lekker maaltje. En omdat je er net iets meer dan een half uur mee bezig bent ideaal voor doordeweeks. Terwijl de kip in de oven staat te garen bereid je de rest van het recept.

De kip kan je natuurlijk gemarineerd kopen. Nog lekkerder is het om dit gewoon zelf te doen. Zo kan je de drumsticks precies naar jouw smaak marineren. In het recept hieronder lees je hoe je dit doet. De krieltjes kook je even kort voor zodat ze lekker zacht van binnen zijn. Krijg je al trek? Lees dan hieronder hoe je dit lekkere maaltje zo op tafel zet.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. krieltjes
  • 800 gr. snijbonen
  • 8 kipdrumsticks
  • olijfolie
  • knoflookpoeder
  • uienpoeder
  • grof zeezout

Voor de marinade:

  • 2 el. arachideolie
  • 1 el. bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1 el. sojasaus
  • peper en zout
  • klein scheutje azijn

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Marineer de kipdrumsticks van tevoren. Minimaal een half uur maar hoe langer hoe beter. Meng de ingrediënten voor de marinade in een mengkom. Doe hier de drumsticks bij en hussel goed door elkaar. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Eventueel kan je ook een grote diepvrieszak met sluitstrip gebruiken. Zo kan je de marinade goed door de drumsticks kneden. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereid de kip en krieltjes

Verdeel de drumsticks over een ovenschaal en schuif deze in de oven. Laat de kip ongeveer 35 minuten in de oven staan. Breng intussen in een pan een ruime laag water aan de kook. Halveer de wat grotere krieltjes en kook acht minuten met schil. Laat kort uitlekken in een vergiet en doe in een tweede ovenschaal. Kruid naar smaak met uienpoeder en knoflookpoeder. Sprenkel er olijfolie over en schep goed door elkaar. Strooi er tot slot grof zeezout over. Zet de krieltjes na 10 minuten bij de kip. Bak deze nog zo'n 25 minuten mee.

Kook de snijbonen

Breng in een pan een klein laagje water aan de kook. Maak de snijbonen schoon en verwijder de puntjes. Snijd vervolgens per handje met een koksmes in stukjes. Als de kip en krieltjes nog 15 minuten moeten kook je de snijbonen. Als het water weer kookt kook je ze zo'n 12 minuten. Wil je ze wat knapperiger dan kook je ze iets korter. Giet af en schep eventueel nog om met een klein klontje roomboter en een snufje zout.

Schep de ovenkrieltjes op vier borden en verdeel de snijbonen. Leg op ieder bord twee heerlijke drumsticks en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Gekruide krieltjes uit de oven met snijbonen en gemarineerde drumsticks'
Afbeelding bij 'Gekruide krieltjes uit de oven met snijbonen en gemarineerde drumsticks'
Afbeelding bij 'Gekruide krieltjes uit de oven met snijbonen en gemarineerde drumsticks'
Afbeelding bij 'Gekruide krieltjes uit de oven met snijbonen en gemarineerde drumsticks'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 533 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 44 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 36 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.