Gemarineerde varkenshaas met groene asperges, shiitake, spinazie en noedels
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. noedels
- 350 gr. varkenshaas
- 300 gr. groene asperges
- 300 gr. bladspinazie
- 100 gr. shiitake
- 125 gr. champignons
- peper en zout
- 2 el. oestersaus
- wokolie
- gebakken uitjes, optioneel
- sambal, optioneel
- ketjap manis, optioneel
Voor de marinade:
- 2 el. sojasaus
- 1 el. rijstazijn
- 1 el. arachideolie
- 1 cm. verse gember, geraspt
- 1 teentje knoflook
- 1 tl. bruine basterdsuiker
- peper
Bereidingswijze
Marineer het vlees ruim van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken. Meng in een mengkom de sojasaus met de rijstazijn en arachideolie. Knijp er een teentje knoflook boven en rasp ongeveer één centimeter verse gember boven de mengkom. Voeg tot slot de bruine basterdsuiker en wat versgemalen peper toe en roer goed door elkaar. Snijd het varkenshaasje in plakjes en roer goed door de marinade. Dek af met een velletje vershoudfolie en zet de mengkom een half uurtje in de koelkast.
Verwarm je wok voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Breng ook vast een ruime pan met water aan de kook en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de varkenshaas een paar minuten op hoog vuur. Als de varkenshaas goed is dichtgeschroeid schep je deze uit de wok.
Snijd tussendoor de groene asperges in schuine stukken van een paar centimeter groot, gooi de onderste harde stukjes weg. Doe een extra scheutje olie in de wok en roerbak de stukjes asperge een paar minuten op middelhoog vuur. Snijd de shiitake en champignons in plakjes en voeg na een paar minuten toe. Roerbak op middelhoog vuur terwijl je beetje bij beetje de bladspinazie toevoegt tot deze slinkt.
Voeg nu ook de al eerder gebakken reepjes varkenshaas toe met de oestersaus en schep nog twee minuten om op hoog vuur. Serveer de noedels en schep hier de varkenshaas, groene asperges, shiitake en spinazie bij. Strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes overheen met een lepeltje sambal en/of een scheutje ketjap.