Geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten

Geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten

Laatst maakte ik geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten. Het is een variant op een van de oudere recepten die op Kookidee staan. En ook deze versie is erg lekker en makkelijk te maken. Een leuk recept om eens te proberen dus en weer eens iets anders.

De aardappels kook je even voor en bak je daarna verder in de oven. De cashewnoten bakte ik op met wat roomboter en zout. Zo krijgen de cashewnoten een heerlijke smaak. Alle andere ingrediënten roerbak je in de wok als de aardappels in de oven staan.

Lijkt deze geroerbakte andijvie je ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En hier vind je nog veel meer lekkere wok en roerbak recepten. En kijk ook nog eens naar het originele recept dat ik als basis nam voor deze variant.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels
  • 600 gr. andijvie, gesneden
  • 250 gr. champignons
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr. spekreepjes
  • 100 gr. cashewnoten
  • klontje roomboter
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappels niet maar boen deze even schoon. Snijd ze vervolgens in gelijke stukken. Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Hierin kook je de aardappels ongeveer 15 minuten voor. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal klaar. Giet de aardappels af in een vergiet en laat even uitlekken.

Zet een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Zet ook vast een koekenpan op laag vuur en laat warm worden. Verdeel de aardappels over de ovenschaal en stamp ze een beetje kapot met een aardappelstamper. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat grof zeezout over. Bak de aardappels nog 15 minuten in de oven.

Roerbakken

Pel de uien en knoflook. Snijd de ui in parten en vervolgens in stukjes. De teen knoflook hak je goed fijn met een koksmesBak de spekreepjes op hoog vuur in de wok. Als er genoeg spekvet is gevormd doe je er de ui en knoflook bij. Snijd intussen de champignons in plakjes, borstel ze eerst even schoon met een groenteborstel. Voeg toe aan de wok als de ui glazig is geworden.

Roerbak op hoog vuur tot de champignons beginnen te slinken en kruid tussendoor met wat peper en zout. Voeg nu beetje bij beetje de andijvie toe en roerbak mee tot deze begint te slinken. Smelt intussen een klontje roomboter in de koekenpan en doe hier de cashewnoten bij. Schep om op middelhoog vuur en breng op smaak met grof zeezout. Stort op een bord met een vel keukenpapier als de cashewnoten donkerder worden.

Serveren

Haal de aardappels uit de oven en verdeel over de borden. Schep hier het andijviemengsel uit de wok bij. Verdeel er vervolgens de gebakken cashewnoten over en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Geroerbakte andijvie met champignons, spekreepjes, aardappels uit de oven en cashewnoten'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 598 kcal.
  • Vetten 28 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 48 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 21 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.