Geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip en rijst
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. rijst
- 300 gr. kippendijfilet
- 1 prei
- 300 gr. witte kool
- 250 gr. sperziebonen
- 100 gr. taugé
- 1 rode ui
- 2 rode puntpaprika's
- peper en zout
- wokolie
- sojasaus
Voor de marinade:
- 2 el. zoete chilisaus
- 1 el. sojasaus + extra
- 1 tl. trassie
- 1 tl. sambal oelek
- peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de kippendij in stukjes en doe in een mengkom. Doe hier de ingrediënten voor de marinade bij en schep alles goed om. Kruid naar smaak met peper en zout en zet even apart. Breng in de tussentijd in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Zet ook een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden.
Snijd de groenten
Verwijder de onderkant van de prei, snijd de prei in dunne ringetjes. Als je een hele witte kool gebruikt snijd je het blad in reepjes. Haal de puntjes van de sperziebonen en snijd ze vervolgens in hele dunne stukjes. Pel de rode ui en snijd deze in stukjes. Snijd tot slot de rode puntpaprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd vervolgens in stukjes.
Rijst en roerbakken
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verhit intussen een scheutje wokolie in de wok. Zet het vuur onder de wok hoog en schroei de kip aan alle kanten dicht. Voeg nu de rode ui en de puntpaprika toe en bak een paar minuten mee. Doe vervolgens de rest van de gesneden groenten in de wok. Roerbak alles zo'n vijf minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om. Giet er tussendoor wat extra sojasaus over en kruid met wat peper en zout.
Giet de rijst af en laat kort droog stomen. Verdeel de rijst over de borden. Schep hier de geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip bij. Breng eventueel op smaak met wat ketjap manis en serveer eventueel met gebakken uitjes.
Serveertip: doe de rijst in een klein kopje of glaasje en druk voorzichtig aan. Zet het bord ondersteboven op het kopje en draai beiden voorzichtig om. Klop nu een paar keer op het kopje en til voorzichtig omhoog. Zo krijg je een mooi torentje rijst. Hieromheen kan je de rest van de wokmaaltijd scheppen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 385 kcal.
- Vetten 12 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 34 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 2.35 gr.
- Natrium 940 mg.