Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 tot 8 rode bieten (ongeschild en ongekookt)
- 200 gr. serranoham (plakjes)
- verse tijm
- vloeibare honing
- grof zeezout
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 180 graden en leg voor iedere biet een vel alumiumfolie klaar.
Veeg de bieten goed schoon met een borstel of doek zodat er geen aarde meer op zit. Snijd met een scherp mes een klein stukje van de boven- en onderkant zodat er geen loof of wortels meer aan zitten.
Leg de biet in het midden van een stuk aluminiumfolie en snijd aan de bovenkant een kruisje met een mes. Ris hier naar smaak verse tijm over en bestrooi met grof zeezout, giet hier tenslotte wat vloeibare honing over en vouw het pakketje dicht. Herhaal dit voor alle bieten.
Leg de bieten 60 minuten in je voorverwarmde oven en haal ze er aan het einde uit, laat ze een paar minuten afkoelen en verwijder dan het alumiumfolie. Snijd de bieten in partjes en doe in een schaal en bestrooi met wat versgeraspte Parmezaanse kaas. Maak rolletjes van de serranoham en leg deze boven op de bietjes.
Serveer de geroosterde bietjes met een schaal perfect gebakken aardappeltjes en genieten maar. Als kind was ik trouwens al dol op de smaak van bietjes, als ik jarig was stonden ze steevast op het menu waar andere kinderen natuurlijk voor pannenkoeken kozen. Toen zat lekker eten er dus al een beetje in.