Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Ik ben dol op bietjes maar vind het schoonmaken een vervelend klusje. Bietjes zijn dan ook een van de weinige groenten die ik soms kant-en-klaar koop, niet doorvertellen hoor. Ik was dan ook heel erg blij toen ik het recept voor geroosterde bietjes vond, een perfecte oplossing want je hoeft ze alleen maar even schoon te boenen.

De zoete smaak van de bietjes komt helemaal tot zijn recht in dit makkelijke maar oh zo lekkere gerechtje. En je hebt het ook nog eens zo voorbereid waarna de oven de rest van het werk doet. Heel erg lekker in combinatie met gebakken aardappeltjes.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 6 tot 8 rode bieten (ongeschild en ongekookt)
  • 200 gr. serranoham (plakjes)
  • verse tijm
  • vloeibare honing
  • grof zeezout
  • Parmezaanse kaas

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en leg voor iedere biet een vel alumiumfolie klaar.

Veeg de bieten goed schoon met een borstel of doek zodat er geen aarde meer op zit. Snijd met een scherp mes een klein stukje van de boven- en onderkant zodat er geen loof of wortels meer aan zitten.

Leg de biet in het midden van een stuk aluminiumfolie en snijd aan de bovenkant een kruisje met een mes. Ris hier naar smaak verse tijm over en bestrooi met grof zeezout, giet hier tenslotte wat vloeibare honing over en vouw het pakketje dicht. Herhaal dit voor alle bieten.

Leg de bieten 60 minuten in je voorverwarmde oven en haal ze er aan het einde uit, laat ze een paar minuten afkoelen en verwijder dan het alumiumfolie. Snijd de bieten in partjes en doe in een schaal en bestrooi met wat versgeraspte Parmezaanse kaas. Maak rolletjes van de serranoham en leg deze boven op de bietjes.

Serveer de geroosterde bietjes met een schaal perfect gebakken aardappeltjes en genieten maar. Als kind was ik trouwens al dol op de smaak van bietjes, als ik jarig was stonden ze steevast op het menu waar andere kinderen natuurlijk voor pannenkoeken kozen. Toen zat lekker eten er dus al een beetje in.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham'
Afbeelding bij 'Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham'
Afbeelding bij 'Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham'
Afbeelding bij 'Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham'
Afbeelding bij 'Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham'
Afbeelding bij 'Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham'