Geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 flinke bloemkool
- 1 knolselderij
- ca. 300 gr. aardappels
- rozemarijn
- grof zeezout
- olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
- klontje boter
- scheutje melk
- 1 rookworst
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar die je bekleedt met bakpapier. Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een wat kleinere pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook.
Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze zo'n vijf minuten voor in de kleinste pan. Stort uit in een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd intussen de uitsteeksels van de knolselderij en snijd de knolselderij in dikke plakken. Snijd met een scherp mesje rondom de harde schil weg en snijd de plakken knolselderij vervolgens in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ook deze in blokjes.
Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat grof zeezout en rozemarijn overheen en schuif zo'n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Kook tegelijkertijd de knolselderij en aardappel 20 minuten en giet af. Verwarm intussen ook de rookworst zoals aangegeven op de verpakking. Stamp de aardappels en knolselderij met een klontje boter en een scheutje melk tot een romige puree. Kruid met wat peper en zout en houdt warm voor zo.
Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Zet nog vijf minuten in de oven zodat de kaas een beetje smelt. Serveer de knolselderijpuree met de geroosterde bloemkool met Parmezaan en de in plakjes gesneden rookworst.