Gestoofde courgetti, doperwtjes en gele paprika met kabeljauw
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 courgettes
- 450 gr. doperwten (tuinerwten)
- 100 gr. groene aspergetips
- 2 gele paprika's
- 400 gr. kabeljauwhaas
- 500 ml. groentebouillon
- 50 gr. roomboter
- peper en zout
Bereidingswijze
Bereid vast de groentebouillon in een apart pannetje. Ik maakte een halve liter maar had niet alles nodig, de rest bewaar je gewoon voor een ander keertje. Boen de courgettes even schoon en snijd de uiteindes eraf. Snijd de courgettes met een spiraalsnijder in lange linten. Heb je deze niet dan kan je eventueel een keukenrasp gebruiken of ze met een mes in lange stroken snijden.
Snijd de bovenkanten van de gele paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika vervolgens in blokjes. Zet een hapjespan op het vuur en smelt hier de helft van de roomboter in. Voeg de courgettelinten toe en bak kort aan met wat peper en zout. Doe er dan de doperwtjes bij, de aspergepuntjes en de stukjes paprika en bak nog kort mee. Voeg een beetje groentebouillon toe zodat er een klein laagje op de bodem van de pan staat. Laat zo'n 15 minuten op laag vuur staan met een deksel op de pan, als het nodig is kan je tussendoor nog wat groentebouillon toevoegen.
Dep de kabeljauwhaasjes droog en kruid met flink wat peper en zout. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur en smelt hier de rest van de roomboter in. Bak de kabeljauwhaasjes een minuut aan op hoog vuur en zet het vuur dan wat lager. Bak ongeveer vier minuten en haal de kabeljauwhaasjes los van de pan met een spatel. Draai voorzichtig om en bak nog een paar minuten.
Schep met een schuimspaan de gestoofde courgetti, doperwtjes en gele paprika op de borden zodat het meeste vocht achterblijft. Snijd de kabeljauwhaasjes in vier porties en verdeel over de borden. Je gestoofde courgetti, doperwtjes en gele paprika met kabeljauw is klaar.