Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek

Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek

Vroeger was ik als kind gek op gevuld stokbrood, raar dus dat ik dat daarna nooit meer heb gemaakt. Toen een vriend mij laatst vertelde hoe lekker zijn kinderen dit vonden besloot ik meteen om dit zelf weer eens te gaan maken. En met succes, zowel ik als zoonlief hebben zitten smullen van dit makkelijke maaltje. Bedankt voor de tip dus Mick!

Ik vulde het stokbrood o.a. met gehakt, champignons, mozzarella en ontbijtspek. Niet heel gezond maar dat moet ook wel eens kunnen toch? Om toch nog wat groens binnen te krijgen heb ik er nog een lekkere salade bij gemaakt. Een ideaal maaltje als je weinig zin hebt om te koken maar toch iets héél lekkers wil eten. Hier vind je het recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 2 stokbroden (afbak)
  • 500 gr. rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 150 gr. kastanjechampignons
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gr. ontbijtspek
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en leg twee lange stroken aluminiumfolie klaar, ongeveer dubbel zo lang als je stokbrood.

Snijd met een broodmes het stokbrood over de volledige lengte van de bovenkant in tot ongeveer een centimeter boven de bodem. Snijd er met een kleiner mesje een driehoekige punt uit over de hele lengte van het stokbrood. Hol het stokbrood verder uit met je vingers tot je een soort V-vorm over de hele lengte van je stokbrood hebt. Ik deed dit in de tuin en liet het broodkruim lekker op de grond vallen, vogeltjes blij en ik geen kruimels in de keuken. Win-win ;)

Doe het gehakt in een mengkom en breek hier een ei boven. Pel de rode uitjes en snipper deze goed fijn en doe ongeveer driekwart in de mengkom, bewaar de rest voor zo. Strooi er wat Italiaanse kruiden over en verkruimel wat van het brood dat je hebt weggesneden boven het gehakt. Kneed alles goed door elkaar met je handen en vul de V-vorm in je stokbrood met het gehakt.

Snijd de champignons in plakjes en bak deze kort in een koekenpan met de rest van de gesnipperde rode ui, kruid met wat peper en zout en doe het daarna over het gehakt. Scheur stukjes van de bol mozzarella en verdeel ook dit over het brood, strooi er wat peper en zout over. Klap tenslotte wat plakjes ontbijtspek dubbel en bedek het stokbrood hier mee.

Leg ieder stokbrood op een vel aluminiumfolie en klap de korte kanten naar binnen, over het stokbrood. Vouw tenslotte ook de lange kanten naar binnen zodat je stokbrood helemaal is ingepakt. Bak ke gevulde stokbrood nu 20 minuten in de voorverwarmde oven en maak intussen een lekkere salade klaar.

Tip: als je gehakt over houdt smeer je dit uit over een paar boterhammen en doet deze nog zo'n 5 tot 10 minuten in de oven. Lekker als je nog honger hebt of als tussendoortje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek'
Afbeelding bij 'Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek'
Afbeelding bij 'Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek'
Afbeelding bij 'Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek'
Afbeelding bij 'Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek'
Afbeelding bij 'Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek'
Afbeelding bij 'Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek'
Afbeelding bij 'Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek'
Afbeelding bij 'Gevuld stokbrood met gehakt, mozzarella, champignons en ontbijtspek'