
Gevuld stokbrood met gehakt, ontbijtspek en cheddar
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 grote afbak stokbroden
- 500 gr. rundergehakt
- 250 gr. champignons
- 1 rode ui
- 1 ei
- ca. 300 gr. ontbijtspek
- stuk cheddar*
- peper en zout
* Ik gebruikte een blok cheddar dat ik raspte, eventueel kan je ook plakjes cheddar gebruiken voor op hamburgers,
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de beide stokbroden over bijna de hele lengte in het midden in, zorg dat je niet door de bodem gaat. Snijd nu schuin vanaf beide zijkanten naar het midden zodat je het middelste deel eruit kan halen. Pluk met je vingers tot je een mooie V-vorm in het brood hebt waar je zo de vulling in kan doen. Bewaar het broodkruim dat je weg hebt gesneden voor zo.
Verhit een koekenpan tot deze goed heet wordt en verwarm hier een klein scheutje olijfolie in. Snijd de champignons in plakjes en bak deze een paar minuten tot ze beginnen te slinken en mooi bruin worden. Kruid de champignons met wat peper en zout.Doe het vuur onder de pan uit en laat de gebakken champignons staan voor zo.
Doe het gehakt intussen in een mengkom. Pel de rode ui en snipper deze goed fijn, doe de gesneden ui bij het gehakt. Breek er een ei boven en kruid met flink wat peper en zout. Voeg wat van het broodkruim toe en kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Als je er makkelijk een gehaktbal van kan kneden is het gehaktmengsel precies goed.
Vul beide stokbroden met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zorg dat er nog wat ruimte overblijft en verdeel daar de gebakken champignons over. Rasp er vervolgens flink wat cheddar over of leg er plakjes kaas overheen. Leg er tenslotte kruislings de plakjes spek over tot je beide stokbroden helemaal hebt bedekt.
Leg ieder stokbrood op een groot vel aluminiumfolie en vouw aan alle kanten dicht. Zorg dat de vouwnaden aan de bovenkant komen zodat er tijdens het bakken geen vet uit kan lopen. Leg de stokbroden nu 25 minuten in de voorverwarmde oven en laat het gehakt goed gaar worden. Haal de gevulde stokbroden uit de oven en klap het aluminiumfolie open. Leg ze opengeklapt nog vijf minuten terug in de oven zodat de ontbijtspek een beetje krokant wordt.
Halveer de gevulde stokbroden met gehakt, ontbijtspek en cheddar of snijd deze alvast in stukjes. Serveer de gevulde stokbroden direct en maak er bijvoorbeeld nog een lekkere frisse salade bij.
Recepten in je mail





