Gevuld stokbrood met Italiaans gekruid gehakt, courgette en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 kleine stokbroden, afbak
- 400 gr. rundergehakt
- 2 courgettes
- 1 grote ui
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- jonge kaas, paar plakjes
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 1 ei
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden. Verwarm een hapjespan op laag vuur. Scheur vier stukken aluminiumfolie af die ruim twee keer zo lang zijn als de stokbroden.
Snijd met een scherp broodmes over de volledige lengte een wig uit de bovenkant van de stokbroden. Snijd de courgette in zeer dunne plakjes en daarna in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de courgette en ui hier een paar minuten in aan, kruid met wat peper en zout.
Maal in je keukenmachine de zongedroogde tomaatjes en de teentjes knoflook helemaal fijn. Doe het gehakt in een mengkom en doe hier de fijngemalen tomaatjes en knoflook bij. Breek een ei boven de kom en voeg naar smaak Italiaanse kruiden toe.
Hol de stokbroden verder uit met je vingers, doe de kruimels bij het gehakt in de mengkom. Kneed het gehakt en breng verder op smaak met wat peper en zout. Leg een stokbrood in de lengte op een vel aluminiumfolie.
Schep de aangebakken courgette en ui in de stokbroden, druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel. Scheur wat plakjes kaas in kleinere stukjes en leg deze over het courgettemengsel. Verdeel hier het gehakt over en druk een beetje aan, strooi er nog wat versgemalen peper en zout over.
Vouw de grootste flappen naar binnen over het stokbrood. Vouw vervolgens de overgebleven flappen dicht zodat het stokbrood volledig is ingepakt. Herhaal dit voor de overige drie stokbroden. Bak de stokbroden 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het gehakt goed gaar is.