Gewokte sperziebonen en oesterzwam met reepjes biefstuk, Hoisinsaus en rijst

Gewokte sperziebonen en oesterzwam met reepjes biefstuk, Hoisinsaus en rijst

Deze sperziebonen en oesterzwam met reepjes biefstuk, Hoisinsaus en rijst maakte ik laatst. Het is een makkelijk en lekker wokrecept waar je niet veel tijd aan kwijt bent. Terwijl de rijst en sperziebonen staan te koken snijd en roerbak je de rest. Daarna wok je alles nog even op hoog vuur en je bent klaar. Binnen een half uurtje kan je al aan tafel.

Ik bracht alles op smaak met Hoisinsaus. Dat is een wat zoete saus en een hele goede smaakmaker. Ik gebruik deze lekkere saus wel vaker in de keuken. Ik voegde ook nog wat sojasaus en gembersaus toe. Het resultaat was een heerlijke wokmaaltijd waar we allemaal van hebben zitten smullen.

Lijken deze gewokte sperziebonen en oesterzwam met reepjes biefstuk en Hoisinsaus je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. En maak je liever iets anders uit de wok? Dan vind je hier nog veel meer makkelijke en lekkere wokrecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 225 gr. rijst
  • 250 gr. biefstuk
  • 500 gr. sperziebonen
  • 150 gr. oesterzwammen
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el. Hoisinsaus
  • gembersiroop
  • sojasaus
  • 2 tl. sesamzaad
  • peper en zout
  • wokolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat een beetje op kamertemperatuur komen. Zet twee pannen op het vuur. Een grote pan met ruim water voor de rijst, en eentje met een laagje water voor de sperziebonen. Breng het water aan de kook en maak intussen de sperziebonen schoon. Breek of snijd ze in stukjes en kook de sperziebonen ongeveer acht minuten. In de tussentijd bereid je ook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Als de sperziebonen en rijst opstaan zet je ook een wokpan op laag vuur. Het liefst een gietijzeren wok die je goed heet laat worden. Als de wok opwarmt pel je de ui en knoflook. De ui snijd je met een scherp koksmes in stukjes, de knoflook hak je fijn. Snijd ook de onderkant van de steel van de oesterzwammen. De oesterzwammen zelf snijd je in reepjes. De rode paprika snijd je tot slot in blokjes. Verwijder eerst de bovenkant en de zaadlijsten aan de binnenkant.

Wokken

Verhit een scheutje wokolie in de hete wokpan. Als de olie heet genoeg is doe je er de fijn gesneden ui en de rode paprika in. Schep om op hoog vuur tot de ui wat glazig wordt. Doe er dan de stukjes oesterzwam bij. Schep een paar minuten om op hoog vuur totdat de oesterzwam mooi bruin wordt. Breng op smaak met wat peper en zout en een scheutje sojasaus. Snijd intussen de biefstuk in dunne reepjes. Gebruik hiervoor een goed vleesmes, hiermee snijd je perfecte dunne plakjes.

Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet en giet de rijst af. Voeg de reepjes biefstuk met de fijn gehakte knoflook toe. Schep goed om en voeg de Hoisinsaus toe. Naar smaak doe je er ook wat sojasaus en gembersiroop bij. Schep een paar minuten om op hoog vuur. Doe er de sperziebonen bij en schep nog kort om tot deze ook warm zijn.

Strooi er tot slot nog wat sesamzaad over en schep alles nog één keer goed om. Verdeel de afgegoten rijst over de borden. Schep daar de sperziebonen, oesterzwam en reepjes biefstuk over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Gewokte sperziebonen en oesterzwam met reepjes biefstuk, Hoisinsaus en rijst'
Afbeelding bij 'Gewokte sperziebonen en oesterzwam met reepjes biefstuk, Hoisinsaus en rijst'
Afbeelding bij 'Gewokte sperziebonen en oesterzwam met reepjes biefstuk, Hoisinsaus en rijst'
Afbeelding bij 'Gewokte sperziebonen en oesterzwam met reepjes biefstuk, Hoisinsaus en rijst'
Afbeelding bij 'Gewokte sperziebonen en oesterzwam met reepjes biefstuk, Hoisinsaus en rijst'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 352 kcal.
  • Vetten 140 gr.
  • Waarvan verzadigd 2 gr.
  • Koolhydraten 42 gr.
  • Waarvan suikers 20 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 21 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.