Gnocchi, courgette, aubergine en paprika uit de oven met kip pesto
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. gnocchi
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 2 kipfilets
- groene pesto
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- grof zeezout
- olijfolie
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Vet de bakplaat licht in met wat olijfolie. Verdeel de gnocchi over de bakplaat, je hoeft deze niet eerst te koken zoals op de verpakking is aangegeven. Bereid daarna de rest van dit lekkere pastagerecht uit de oven.
Bereid de groenten
Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in flinke blokjes. Doe deze in een mengkom en laat staan voor zo. Ook van de auberginne verwijder je de uiteindes. Snijd de aubergine vervolgens in dikke plakken en vervolgens in blokjes. Doe bij de courgette in de mengkom en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Kruid met flink wat Italiaanse kruiden, peper en grof zeezout. Roer alles goed door elkaar en verdeel over de gnocchi.
Pel de rode ui en snijd deze in partjes, vervolgens snijd je de ui in stukjes. Verdeel ook de rode ui over de bakplaat. Tot slot snijd je de bovenkant van de gele paprika. Haal hier de zaadlijsten en zaadjes uit en snijd de paprika in stukjes. Strooi ook deze over de bakplaat. Besprenkel alles met olijfolie en strooi er nog wat grof zeezout over. Schuif in de voorverwarmde oven en bak zo'n 20 minuten.
Kip pesto
Verwarm intussen een hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Smelt een klontje boter in de pan en voeg daarna een scheutje olijfolie toe. Bak de kipfilets op hoog vuur aan beide kanten dicht. Smeer dan iedere kipfilet aan de bovenkant in met een theelepel groene pesto. Draai om en smeer ook de andere kant in met de pesto.
Bak de kipfilets in ongeveer 15 minuten gaar op middelhoog vuur. Zet eventueel de eerste tien minuten een deksel op de pan zodat de kipfilets lekker mals blijven. Draai de kipfilets regelmatig om en schep af en toe wat van het bakvet over de kip. Zet de laatste vijf minuten het vuur wat hoger en verwijder dan ook de deksel.
Serveren
Haal de gnocchi met de courgette, aubergine, gele paprika en rode ui uit de oven. Snijd beide kipfilets in plakken met een scherp vleesmes. Verdeel de gnocchio en de gegrilde groenten over de borden en leg op ieder bord wat kip pesto. Schep nog wat van het bakvet uit de pan over de kip.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 403 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 26 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.