
Groenten op de BBQ
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 4 takjes rozemarijn
- 75 gr. rucola
- olijfolie
- peper
- zout
- knoflooksaus
Tip: je kan de groenten ook kant en klaar kopen bij de Jumbo. Een bakje is dan genoeg als bijgerecht voor twee personen.
Bereidingswijze
Was de groenten even schoon en dep droog. Snijd de courgette in plakjes en doe in een mengkom. Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vervolgens snijd je de paprika in parten en reepjes. Doe bij de courgette. Pel de rode ui en snijd in vieren en pluk daarna uit elkaar. Doe ook deze in de mengkom. Doe er ruim olijfolie over en kruid naar smaak met peper en zout. Hussel of schep alles goed door elkaar.
Zorg dat de BBQ goed heet is. Doe alles in een aluminium bakje voor de BBQ en leg er een paar takjes rozemarijn op. Heb je een gesloten grilplaat zoals bv. op een COBB dan kan je alles er los opleggen. Grill de groenten ongeveer 15 tot 20 minuten op de BBQ en schep af en toe om.
Verdeel de rucola over vier borden en doe hier de gegrilde groenten van de BBQ op. Doe er tot slot nog wat knoflooksaus op en serveer. Tip: deze groenten zijn erg lekker met een kipspiesje en wat kolfjes mais van de BBQ.
Recepten in je mail




Voedingswaarden per persoon
- Energie 253 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 2 gr.
- Koolhydraten 15 gr.
- Waarvan suikers 12 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 4 gr.
- Zout 0.98 gr.
- Natrium 392 mg.