Groenten op de BBQ

Groenten op de BBQ

Met het lekkere weer staat hier de barbecue weer vaak te branden. En hoewel ik een stukje vlees ook nog steeds lekker vind doe ik ook vaak groenten op de BBQ. Op verzoek van Jumbo mocht ik een recept van hun site maken, en ik koos voor dit lekkere BBQ recept met gegrilde groenten. Als je Kookidee vaker bezoekt zal je vast al weten dat ik dol ben op gegrilde groenten. Meestal maak ik ze in de oven maar ook op de barbecue zijn gegrilde groenten makkelijk te maken.

Ik koos voor dezelfde groenten die ook in het BBQ recept van de Jumbo stonden. Dat zijn courgette, rode en gele paprika en rode ui. Je hoeft deze alleen te snijden en te kruiden waarna je ze op de hete BBQ legt. Na zo’n 20 minuten zijn ze lekker gaar. Leg meteen nog wat mais en een spiesje vlees op je barbecue en je hebt een heerlijk maaltje. Ik serveerde het met rucola en wat knoflooksaus. En we hebben zitten smullen! Het recept vind je hieronder. En wil je nog meer gemak? Dan kan je de groenten ook kant en klaar kopen.

Variatie op de BBQ

Je kan trouwens lekker variëren met dit snelle recept. Zo kan je ook eens kiezen voor aubergine, groene asperge of zelfs venkel. Die leg je er net zo lang op als de groenten uit het recept. Wil je nog meer ideeën voor een lekker avondje BBQen? Kijk dan zeker eens naar de andere BBQ recepten van Jumbo.

Tip: snijd alles al in de middag en hussel om met olie, peper en zout. Zet koel tot de BBQ aan gaat en je gegrilde groenten zijn zo klaar. Dan heb je zelf lekker de tijd om te genieten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 4 takjes rozemarijn
  • 75 gr. rucola
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • knoflooksaus

Tip: je kan de groenten ook kant en klaar kopen bij de Jumbo. Een bakje is dan genoeg als bijgerecht voor twee personen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Was de groenten even schoon en dep droog. Snijd de courgette in plakjes en doe in een mengkom. Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vervolgens snijd je de paprika in parten en reepjes. Doe bij de courgette. Pel de rode ui en snijd in vieren en pluk daarna uit elkaar. Doe ook deze in de mengkom. Doe er ruim olijfolie over en kruid naar smaak met peper en zout. Hussel of schep alles goed door elkaar.

Zorg dat de BBQ goed heet is. Doe alles in een aluminium bakje voor de BBQ en leg er een paar takjes rozemarijn op. Heb je een gesloten grilplaat zoals bv. op een COBB dan kan je alles er los opleggen. Grill de groenten ongeveer 15 tot 20 minuten op de BBQ en schep af en toe om.

Verdeel de rucola over vier borden en doe hier de gegrilde groenten van de BBQ op. Doe er tot slot nog wat knoflooksaus op en serveer. Tip: deze groenten zijn erg lekker met een kipspiesje en wat kolfjes mais van de BBQ.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Groenten op de BBQ'
Afbeelding bij 'Groenten op de BBQ'
Afbeelding bij 'Groenten op de BBQ'
Afbeelding bij 'Groenten op de BBQ'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 253 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 2 gr.
  • Koolhydraten 15 gr.
  • Waarvan suikers 12 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 4 gr.
  • Zout 0.98 gr.
  • Natrium 392 mg.