Groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 600 gr. aardappels
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gr. worteltjes
- 200 gr. sperziebonen
- 1 rode ui
- 2 kipschnitzels
- uienpoeder
- knoflookpoeder
- peper en zout
- boter om te bakken
- olijfolie
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Kook de aardappels ongeveer 15 minuten. Giet af en spoel na onder de koude kraan. Laat ze uitlekken in een vergiet. Maak intussen de sperziebonen schoon. Snijd in stukjes. In een tweede pan breng je een laagje water aan de kook. Hierin kook je de sperziebonen 10 minuten. Spoel ook deze na onder de koude kraan en laat uitlekken.
Groenten snijden
Verwijder de uiteindes van de courgette. Snijd de courgette in blokjes. Boen de worteltjes schoon en snijd in dunne plakjes. Verwijder de bovenkant van de paprika's. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De paprika's snijd je vervolgens in blokjes. Doe in een mengkom en hussel door elkaar.
Vervolgens snijd je de uitgelekte gekookte aardappels in stukjes. De kipschnitzels snijd je ook in kleine stukjes. Zet nu een grote hapjespan op laag vuur. Verhit een klontje boter en wat olijfolie. Pel de rode ui en snijd in stukjes.
Bak de groenten, aardappels en kip
Doe de rode ui samen met de stukjes kipschnitzel in de pan. Bak vijf minuten aan. Doe er dan de blokjes aardappel bij. Kruid met ruim uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Schep goed om en bak een paar minuten mee. Hierna doe je de rest van de gesneden groenten erbij. Verhit je alles nog tien minuten. Roer of schep alles tijdens het bakken regelmatig om. Verdeel vervolgens over vier borden en geniet van dit lekkere groentepannetje.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 392 kcal.
- Vetten 14 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 41 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 19 gr.
- Zout 0.95 gr.
- Natrium 380 mg.