Groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel

Groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel

Dit groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel maakte ik laatst. Ik had namelijk veel gekookte aardappels over. En weggooien is natuurlijk zonde. Met lekker verse groenten en wat kruiden maakte ik er dit pannetje van. De kipschnitzel koos ik omdat er niets anders in de supermarkt lag. Niet erg want zoonlief vindt dat toevallig heerlijk.

Ik maakte dit pannetje met gekookte aardappels. Die lagen al een nachtje in de koelkast. Heb je de tijd? Dan kook je de aardappels al ‘s ochtends. Zo zijn ze tijdens het opbakken wat steviger. Maar je kan ze ook vlak van tevoren koken. Spoel ze dan even onder de koude kraan af. Daarna laat je ze uitlekken in een vergiet.

Het makkelijke en lekkere recept voor dit groentepannetje vind je hieronder. Meer lekkere recepten voor pannetjes vind je hier. En hier zijn nog meer makkelijke recepten voor het avondeten te vinden.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. aardappels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gr. worteltjes
  • 200 gr. sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 2 kipschnitzels
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • peper en zout
  • boter om te bakken
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Kook de aardappels ongeveer 15 minuten. Giet af en spoel na onder de koude kraan. Laat ze uitlekken in een vergiet. Maak intussen de sperziebonen schoon. Snijd in stukjes. In een tweede pan breng je een laagje water aan de kook. Hierin kook je de sperziebonen 10 minuten. Spoel ook deze na onder de koude kraan en laat uitlekken.

Groenten snijden

Verwijder de uiteindes van de courgette. Snijd de courgette in blokjes. Boen de worteltjes schoon en snijd in dunne plakjes. Verwijder de bovenkant van de paprika's. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De paprika's snijd je vervolgens in blokjes. Doe in een mengkom en hussel door elkaar.

Vervolgens snijd je de uitgelekte gekookte aardappels in stukjes. De kipschnitzels snijd je ook in kleine stukjes. Zet nu een grote hapjespan op laag vuur. Verhit een klontje boter en wat olijfolie. Pel de rode ui en snijd in stukjes.

Bak de groenten, aardappels en kip

Doe de rode ui samen met de stukjes kipschnitzel in de pan. Bak vijf minuten aan. Doe er dan de blokjes aardappel bij. Kruid met ruim uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Schep goed om en bak een paar minuten mee. Hierna doe je de rest van de gesneden groenten erbij. Verhit je alles nog tien minuten. Roer of schep alles tijdens het bakken regelmatig om. Verdeel vervolgens over vier borden en geniet van dit lekkere groentepannetje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel'
Afbeelding bij 'Groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel'
Afbeelding bij 'Groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel'
Afbeelding bij 'Groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel'
Afbeelding bij 'Groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel'
Afbeelding bij 'Groentepannetje met courgette, sperziebonen, paprika en kipschnitzel'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 392 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 41 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 19 gr.
  • Zout 0.95 gr.
  • Natrium 380 mg.