Groentepannetje met krieltjes en kip
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. krieltjes
- 300 gr. kippendijfilet
- 300 gr. sperziebonen
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 2 rode paprika's
- uienpoeder
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- bloem
- peper en zout
- olijfolie
- klontje roomboter
Bereidingswijze
Snijd de kip in blokjes en doe in een mengkom. Voeg naar smaak uienpoeder, knoflookpoeder en mild paprikapoeder toe. Ik gebruikte van ieder ongeveer een theelepel. Kruid verder met wat peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe. Doe er tot slot nog een snufje bloem bij en schep alles goed door elkaar. Laat even staan.
In de tussentijd breng je in een pan een laag water aan de kook. Hierin kook je de krieltjes 10 minuten voor. Grote krieltjes kan je eventueel halveren. Giet af en laat droog stomen van het vuur af. Tegelijkertijd maak je de sperziebonen schoon. Snijd in stukjes en kook deze ongeveer acht minuten. Laat afkoelen onder de koude kraan. Hierna doe je ze in een vergiet om uit te laten lekken.
Bak de kip en groenten
Verhit een grote hapjespan of wok op laag vuur en smelt hierin een klontje roomboter. Doe de kip erbij en schep om op hoog vuur. Als de kip aan alle kanten is dichtgeschroeid zet je het vuur wat lager. Pel de rode uien en snijd deze in stukjes, voeg toe aan de pan en bak kort mee. Snijd intussen de courgette in blokjes en voeg ook deze toe aan de pan. Haal de bovenkant van de rode paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd in blokjes en voeg toe aan de pan. Schep tussendoor steeds goed om.
Hierna voeg je de sperziebonen toe. Schep nogmaals goed om en doe er tot slot de voorgekookte krieltjes bij. Zet het vuur weer hoog en sprenkel er nog een beetje olijfolie over. Schep nog een paar minuten om en kruid met wat extra peper en zout. Je groentepannetje met krieltjes en kip is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 468 kcal.
- Vetten 12 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 54 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 10 gr.
- Eiwitten 29 gr.
- Zout 1.2 gr.
- Natrium 480 mg.