Hamburger salade met ovenkrieltjes, uienringen, komkommer en tomaat
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 hamburgers
- 200 gr. slamelange
- 1 komkommer
- 4 trostomaten
- 2 uien
- 100 gr. bietreepjes
- 100 gr. wortelreepjes
- 4 plakjes cheddar
- yellow mustard
- tomatenketchup
- bbq-saus
- peper en zout
- boter om in te bakken
- olijfolie
Voor de ovenkrieltjes:
- 500 gr. krieltjes
- 2 el. olijfolie
- grof zeezout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal klaar. Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Zet ook een flinke koekenpan of grillpan op laag vuur zodat de bodem goed heet kan worden.
Ovenkrieltjes
Halveer de krieltjes met schil en al, kook deze zes minuten voor. Laat uitlekken en droogstomen in een vergiet, verdeel over de ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi naar smaak met grof zeezout. Hussel door elkaar en bak de krieltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep tussendoor een keertje om.
Uienringen en hamburgers
Smelt een klontje boter in de hapjes- of grillpan. Pel de uien en snijd ze in ringen, bak de uien in de boter tot ze gekarameliseerd zijn. Haal ze uit de pan en bewaar op een bordje. Doe nu wat olijfolie en een extra klontje boter in de pan. Bak de hamburgers aan beide kanten dicht en hierna op middelhoog vuur gaar. Volg de bereidingstijd zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de salade
Verdeel intussen de slamelange over vier borden. Doe er nu de gebakken krieltjes uit de oven over. Snijd de komkommer en trostomaten in plakjes en verdeel over de sla. Doe hierna de bietreepjes en wortelreepjes over de sla. Kruid met wat peper en zout.
Leg er vervolgens de gebakken hamburgers op en dek af met een plakje cheddar. Tot slot verdeel je de gebakken uienringen over de hamburgers. Voeg de sauzen naar smaak toe en je hamburger salade is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 640 kcal.
- Vetten 36 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 47 gr.
- Waarvan suikers 20 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 27 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.