Hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. bloem
- 450 ml. melk
- 2 eieren
- zout
- ca. 250 gr. brie
- 6 lenteuitjes
- vloeibare honing
- ca. 50 gr. walnoten
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Voor het pannenkoekenbeslag doe je de bloem in een mengkom en voeg je daar de helft van de melk bij. Roer met een garde goed om tot je geen klontjes meer ziet. Breek de eieren boven de mengkom en roer door het beslag. Doe er een flinke snuf zout bij en de rest van de melk en roer tot een glad beslag. Laat eventueel een kwartiertje staan, dan worden je pannenkoeken nog lekkerder.
Verhit een koekenpan op laag vuur zodat deze door en door heet wordt en smelt een beetje boter in de koekenpan. Doe er een flinke soeplepel beslag in en kantel de pan voorzichtig zodat het beslag goed over de bodem verdeeld is. Bak op middelhoog vuur tot de bovenkant net niet meer vochtig is en draai de pannenkoek om, bak ook de andere kant lichtbruin. Bewaar de pannenkoeken tussen twee borden zodat ze warm blijven.
Snijd de onderkant van de lenteuitjes en de rest van de lenteuitjes in ringetjes. Snijd de brie in plakjes en hak de walnoten in wat kleinere stukken. Verdeel wat plakjes brie over iedere pannenkoek, eventueel leg je deze nog kort in de hete pan zodat de brie een beetje smelt. Strooi er wat ringetjes lenteui over en wat gehakte walnoten. Doe er wat vloeibare honing over en je hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing zijn klaar.