Hartige pannenkoeken met paprika en champignons
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 400 gr. bloem*
- 900 ml. melk
- 4 eieren
- snufje zout
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 250 gr. champignons
- boter om te bakken
* Je kan er ook voor kiezen om 200 gr. bloem en 200 gr. volkorenmeel te gebruiken, de pannenkoeken zijn dan net iets vullender.
Bereidingswijze
Doe de bloem in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe, roer goed door met een garde tot je een glad beslag hebt. Breek nu één voor één de eieren boven de kom en roer deze samen met de rest van de melk door het beslag. Voeg nog een klein snufje zout toe en roer nog even goed door tot je geen klontjes meer ziet.
Snijd de paprika's en champignons in flinterdunne plakjes en zet deze apart voor zo. Verhit een koekenpan op het vuur en smelt hier een klontje boter in, giet beslag in de pan en leg hier direct wat plakjes paprika en champignons in. Zodra de bovenkant een beetje begint te stollen draai je de pannenkoek om en bakt de andere kant nog even bruin.
Om de pannenkoeken warm te houden kan je een bord op een pan heet water zetten en hier de pannenkoeken op leggen. Of verwarm je oven op 80 graden en houd de pannenkoeken daar in warm.
Variëren
In plaats van champignons en paprika kan je eigenlijk alles meebakken, als het maar dun is gesneden. Kleine schijfjes lente-ui, halve ringetjes ui, een plakje bacon of spek, sesamzaad, gesnipperde rode peper, een beetje taugé en ga zo maar door.