Heerlijke zalmpakketjes met groenten uit de oven

Heerlijke zalmpakketjes met groenten uit de oven

Zalmpakketjes uit de oven, lekker makkelijk om te maken en heerlijk vol van smaak. Door de ‘en papillotte’ bereiding, een chique benaming voor ‘in een papiertje’, neemt de zalm de andere smaken uit je pakketje namelijk in zich op. Bovendien wordt je stukje zalm heerlijk mals… kortom, alle reden om dit recept zelf uit te proberen.

Dit recept is trouwens een richtlijn, want je kan allerlei soorten groenten mee laten garen in de oven. Combineer dus naar eigen smaak of gebruik gewoon de ingrediënten uit dit recept, dan weet je zeker dat de smaken goed bij elkaar passen. Erg lekker met krieltjes met daaroverheen het kookvocht uit je zalmpakketje.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 zalmfilets of een flinke moot zalm
  • 1 courgette
  • 200 gr. wortels
  • 1 paprika
  • 2 tomaatjes
  • 1 prei
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 500 gr. krieltjes

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Deze feestelijk uitziende zalmpakketjes zijn heel eenvoudig te maken. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd alle groenten: de courgette in dunne plakjes, de wortels in dunne reepjes (patatjes), paprika in kleine stukjes, tomaatjes in 8 partjes en de prei in kleine reepjes in de lengte. Nu wordt het tijd om het pakketje in te pakken.

Leg de stukjes bakpapier op je aanrecht en leg op elk papiertje de plakjes courgette dakpansgewijs in een rondje in het midden. Je mag het er ook schots en scheef inleggen maar zo is het extra leuk als je het pakketje aan tafel openmaakt. Leg de zalm op de plakjes courgette, smeer in met wat olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en zout. Gebruik zalmfilets of koop een mooie moot en snijd deze in vieren.

Strooi nu de rest van de groenten om en over de zalm. Eventueel naar smaak nog een beetje kruiden en daarna de pakketjes dichtvouwen. Zorg dat de pakketjes goed dicht zitten maar dat het papier niet te strak om de inhoud zit. Als je bindtouw voor vlees (hittebestendig) in huis hebt kan je de pakketjes dichtbinden met een strik, dat is nog leuker uitpakken zo!

Leg de pakketjes nu in de voorverwarmde oven op de bakplaat en laat 20 minuten garen. Bereid intussen de krieltjes zoals aangegeven op de verpakking. Als de zalmpakketjes klaar zijn serveer je deze elk op een bord met een schaaltje krieltjes ernaast.

Variatietip: mocht je nog asperges in huis hebben (ingevroren of in een potje) dan kan je de courgette vervangen door wat fijngesneden stukjes asperge. Heel lekker in combinatie met de zalm. Eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Heerlijke zalmpakketjes met groenten uit de oven'