In soja, honing en sesam gemarineerde kip met roergebakken groenten en mie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 300 gr. mie
- 250 gr. kipfilet
- 2 rode uien
- 1 prei
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 1 kleine broccoli
- 125 gr. taugé
- 2 teentjes knoflook
- sesamolie
- sojasaus
- honing
- sesamzaad
- wokolie
- ketjap manis
- sambal oelek
Bereidingswijze
Zet vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en marineer deze in een schaal met een flinke scheut sojasaus en ongeveer dezelfde hoeveelheid sesamolie. Meng er een scheutje honing door, strooi er naar smaak wat sesamzaad over en roer alles goed door elkaar. Laat alles ongeveer een kwartiertje staan.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze één minuut in ruim water. Spoel daarna af onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd de prei in ringetjes, de rode uien in partjes, de paksoi in reepjes en de rode paprika ook in reepjes. Pel de knoflook en snijd de teentjes goed fijn.
Verhit een scheutje wokolie in de wok en bereid de mie ondertussen zoals aangegeven op de verpakking in een pan ruim kokend water. Spoel af met lauwwarm water en laat daarna goed uitlekken.
Roerbak de gemarineerde kip samen met de rode ui en de knoflook een paar minuten op hoog vuur en draai het vuur wat lager als de kip mooi bruin is. Doe de prei, de paksoi en de paprika er bij en roerbak deze nog een paar minuten mee. Snijd een stukje kip doormidden om te controleren of deze gaar is, anders nog iets langer roerbakken.
Doe er tenslotte de taugé, de geblancheerde broccoliroosjes en nog wat sesamzaad bij en roerbak nog één minuut op hoog vuur. Doe de uitgelekte mie in de wok en roer alles goed door elkaar. Sprenkel er vlak voor het opdienen nog een klein beetje sesamolie over en klaar is je gerecht.
Breng het roerbakgerecht eventueel nog wat op smaak met wat sambal en ketjap en serveer met een beetje kroepoek.