Italiaans roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat
Recept
Ingrediënten
2 personen
- 4 boterhammen
- 5 eieren
- scheutje melk
- 4 plakjes parmaham
- 35 gr. rucola
- 10 cherrytomaatjes
- stukje komkommer
- Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden
- pijnboompitjes
- peper en zout
- olijfolie
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet ook vast een hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Snijd een paar flinterdunne plakjes komkommer en halveer de cherrytomaatjes vast.
Besprenkel de boterhammen met olijfolie en rooster deze zo'n 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lekker krokant zijn. Hou je oven af en toe even in de gaten om te kijken of het niet te hard gaat. Haal de boterhammen eruit en bewaar voor zo.
Als de boterhammen in de oven zitten klop je vijf eieren met een scheutje melk los in een mengkom. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden en roer nogmaals door elkaar. Verhit wat boter in de hapjespan en maak roerei van het eiermengsel. Je bakt het gewoon op middelhoog vuur waarbij je het mengsel met een spatel blijft doorscheppen. Zodra je een smeuïg geheel hebt is het klaar. Schep in een kommetje voor zo, als je het in de pan laat zitten gaart het namelijk door.
Leg op ieder bord twee geroosterde boterhammen. Bedek met een handje rucola en schep hier het roerei overheen. Scheur de plakjes parmaham in grove stukken en verdeel over het roerei. Leg hier wat plakjes komkommer en de gehalveerde tomaatjes op. Strooi er wat pijnboompitjes overheen, rooster ze eventueel kort in een droge koekenpan voor nog meer smaak. Rasp er tenslotte nog wat parmezaanse kaas boven.
Maak je Italiaans roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat af met wat versgemalen peper, zout en een klein scheutje olijfolie. Serveer direct en drink met een koud glas witte wijn voor het ultieme zomergevoel.