Italiaanse omelet met geroerbakte groenten en geraspte mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 of 12 eieren
- 125 gr. slagroom, ongeklopt
- 4 of 8 sneetjes brood
- 400 gr. Italiaanse roerbakgroenten
- 200 gr. salade (melange)
- 150 gr. geraspte mozzarella
- olijfolie
- roomboter
- peper en zout
Bereidingswijze
Grill het brood kort van tevoren. Dit kan met de contactgrill of op een grillpan. Heb je geen van beiden gebruik dan een droge koekenpan. Smeer het brood aan beide kanten in met wat roomboter. Grill het brood aan beide kanten tot het goudbruin en knapperig wordt. Bewaar voor zo.
Verwarm een hapjespan of koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Klop per omelet in een mengkom twee of drie eieren los met een scheutje slagroom. Kruid met wat peper en zout en klop luchtig met een vork of garde. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en roerbak een kwart van de groenten. Dit hoeft maar een paar minuten.
Doe er nu wat extra olijfolie bij en giet het eiermengsel erbij. Kantel de pan een beetje zodat het mengsel zich goed verspreidt. Beweeg de pan af en toe zodat de omelet niet aanbakt. Als de bovenkant net begint te stollen strooi je er wat van de geraspte mozzarella op. Draai het vuur uit en laat een half minuutje staan.
Leg wat van de sla op een bord en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met een beetje peper en zout en schuif de omelet uit de pan. Leg er een of twee plakken gegrild brood bij en dien direct op. Herhaal dit voor de andere drie omeletten.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 694 kcal.
- Vetten 50 gr.
- Waarvan verzadigd 24 gr.
- Koolhydraten 30 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 27 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.