Italiaanse omelet met rozemarijn-krieltjes uit de oven
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. krieltjes
- 3 teentjes knoflook
- 8 eieren
- 1 grote prei (of 2 kleine)
- 1 rode paprika
- 250 gr. kastanjechampignons
- 80 gr. pancetta
- melk
- verse oregano
- verse rozemarijn
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal of bakplaat klaar.
Halveer de krieltjes en doe deze in een mengkom. Ris de naaldjes van twee takjes rozemarijn en de blaadjes van twee takjes oregano, hak goed fijn en doe bij de krieltjes. Pel de tenen knoflook en hak ook deze zo fijn mogelijk, doe de gesneden knoflook ook in de mengkom en giet er een scheut olijfolie bij. Hussel goed door elkaar en doe de krieltjes in de ovenschaal. Strooi er wat grof zeezout over en bak 25 minuten in de oven.
Snij intussen de prei in ringetjes, de paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Zet apart in drie schaaltjes voor zo. Ris de naaldjes van vier takjes rozemarijn en de blaadjes van vier takjes oregano, hak goed fijn en meng door elkaar.
Als de aardappeltjes bijna klaar zijn verwarm je vast een koekenpan op laag vuur. Bak de omeletten achter elkaar, breek telkens twee eieren boven een schone mengkom en giet er een scheutje melk bij. Roer luchtig met een vork en verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan.
Scheur de plakjes pancetta in grove stukken. Bak per omelet steeds een paar stukjes pancetta kort aan tot ze beginnen te 'krimpen'. Voeg dan een kwart van de gesneden prei, paprika en champignons toe, kruid met wat peper en zout en bak een paar minuten aan.
Giet er daarna het eiermengsel over en beweeg de koekenpan zo dat het eiermengsel de hele bodem bedekt. Strooi er een kwart van de gesneden kruiden over. Wip af en toe de zijkant van de omelet op en houdt de pan schuin zodat het resterende eiermengsel naar beneden stroomt.
Als de omelet aan de onderkant goed gebakken is en aan de bovenkant nét begint te stollen is deze klaar. Klap de omelet dubbel, scheur wat verse basilicum en strooi dit op de omelet. Serveer direct met de krieltjes uit de oven.