Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 plakjes bladerdeeg
- 16 plakjes salami
- 250 gr. champignons
- potje zongedroogde tomaatjes
- groene pesto (ca. 8 tl.)
- 150 gr. belegen kaas, geraspt
- oregano
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 210 graden en laat de plakjes bladerdeeg vast ontdooien. Bedek twee bakplaten met bakpapier, heb je slechts één bakplaat dan bak je de Italiaanse plaattaartjes in twee etappes.
Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit elkaar en leg ze twee bij twee op het bakpapier. Smeer op ieder plakjes bladerdeeg ongeveer één theelepel groene pesto uit. Leg hier per plaattaartje twee plakjes salami overheen.
Snijd de champignons in plakjes en verdeel deze over de plaattaartjes. Snijd eventueel de zongedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel over de plaattaartjes. Je kan ze natuurlijk ook in hun geheel op het bladerdeeg leggen. Laat de tomaatjes vantevoren wel even uitlekken.
Kruid de plaattaartjes met wat peper en zout en strooi er de geraspte kaas overheen. Strooi er daarna nog wat gedroogde oregano over en zet de plaattaartjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Je Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas zijn kaas als het bladerdeeg krokant is en de kaas mooi is gesmolten.
Serveer de Italiaanse plaattaartjes eventueel met een snelle groene salade. Deze plaattaartjes kan je ook in een nog kleinere versie bereiden en als borrelhapje serveren. Snijd ieder plaattaartje dan in vieren voor je alles in de oven schuift.