Kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 flinke kabeljauwhaasjes
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 1 ui
- 300 gr. bospeen
- groene pesto
- peper en zout
- olijfolie
Voor de aardappel wedges:
- 800 gr. aardappels, kruimig
- paprikapoeder
- grof zeezout
- olijfolie
- boter
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ovenschaal van ca. 30 x 20 cm klaar. Bedek de hele bodem van de ovenschaal met een dun laagje olijfolie en leg hier de drooggedepte kabeljauwhaasjes in. Smeer de bovenzijde van de kabeljauw in met groene pesto en kruid met wat peper en zout.
Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in vier gelijke stukken. Snijd deze stukken vervolgens in niet al te dikke plakken waarbij je de buitenste twee plakjes (die met de meeste schil) niet gebruikt. Verdeel de courgette over de ovenschaal en bestrooi met een klein beetje peper.
Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei vervolgens in dunne ringetjes, verdeel over de ovenschaal. Verwijder de onderkant en het loof van de bospeen en schrap deze goed schoon. Snijd de bospeen vervolgens in heel dunne plakjes en verdeel over de ovenschaal. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in kleine stukjes en doe ook in de ovenschaal. Pel de ui en snijd deze in ringetjes, strooi deze over de ovenschaal.
Strooi tot slot nog wat zout en peper over de ovenschaal en dek deze vervolgens strak af met aluminiumfolie. Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat alles in 25 tot 30 minuten gaar worden.
Maak intussen de aardappel wedges. Boen de aardappelen goed schoon en snijd met schil en al in kleine schuine stukjes, in de vorm van een wig. Breng in een pan een laag water aan de kook en kook de aardappel wedges tien minuten voor. Het is niet erg als ze een beetje kapot koken, hierdoor worden ze juist extra knapperig tijdens het bakken.
Stort de gekookte aardappel wedges in een vergiet en spoel af onder de koude kraan, laat goed uitlekken. Als de kabeljauw- en groenteschotel nog zo'n 10 minuten in de oven moet verwarm je een ruime hapjespan op laag vuur. Smelt hier een klontje boter in en doe er wat olijfolie bij. Voeg de aardappel wedges toe en strooi hier wat paprikapoeder over, bak tot de aardappeltjes goudbruin en krokant worden. Eventueel kan je dit in etappes doen.
Doe de aardappel wedges in een schaal en hussel door elkaar met grof zeezout. Haal de kabeljauw- en groenteschotel uit de oven en snijd de kabeljauwhaasjes in tweeën. Zet de aardappel wedges en de ovenschotel op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.