Kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 stuks kabeljauwfilet, ca. 125 gr. p.p.
- 2 venkelknollen
- 2 kleine winterpenen (of 1 grote)
- 3 stengels bleekselderij
- 2 sjalotjes
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- peper en zout
- olijfolie
Extra benodigdheden
- 4 vellen bakpapier, ca. 40 x 40 cm.
- bindgaren, hittebestendig
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar met daarop een stukje bakpapier of aluminiumfolie.
Snijd de venkel, winterpeen en bleekselderij in stukken en daarna in reepjes. Pel de sjalotjes en snijd deze in dunne ringetjes. Ris de takjes tijm en rozemarijn en hak deze goed fijn. Dep de kabeljauwfilet droog indien nodig en laat een paar minuten op kamertemperatuur komen.
Leg een vel bakpapier op je aanrecht en leg in het midden een kwart van de gesneden groenten. Leg hier een kabeljauwfilet op die je bestrooit met wat peper en zout. Leg daar wat ringetjes sjalot op en bestrooi met een beetje van de tijm en de rozemarijn. Sprenkel er tot slot wat olijfolie over.
Vouw de hoeken van het bakpapier bij elkaar en bind dicht met een stukje bindgaren. Zorg er voor dat er genoeg ruimte vrij blijft in het pakje, dus niet te strak inpakken. Herhaal dit voor de overige drie vellen bakpapier.
Zet de vier pakketjes op je ovenplaat en doe deze 15 minuten in je voorverwarmde oven. Serveer het pakketje nog ingepakt op het bord en leg hier wat aardappeltjes of frites naast.