
Kabeljauw pakketjes uit de oven met rijst en groenten
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 kabeljauwhaasjes
- 250 gr. rijst
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 1 courgette
- 300 gr. bospeen
- 6 lenteuitjes
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en leg vast vier velletjes bakpapier klaar. Zet ook alvast een ruime pan water op het vuur en breng aan de kook.
Snijd de kabeljauwhaasjes doormidden en kruid met peper en zout. Boen de bospeen schoon en verwijder de onderkant en het loof. Snijd de bospeen in stukken van zo'n vijf centimeter. Snijd vervolgens in de lengte in plakjes en vervolgens in reepjes, houd apart voor zo.
Snijd de boven- en onderkant van de courgette en snijd deze vervolgens in blokjes. Hier vind je een makkelijke manier om courgette te snijden. Snijd de onderkant van de lentuitjes en snijd de lenteuitjes vervolgens in niet al te kleine ringetjes.
Leg nu een vel bakpapier op het aanrecht en leg in het midden een stuk kabeljauwhaas. Verdeel hier een kwart van de gesneden groenten over. Leg er een deel van de cherrytomaatjes op en sprenkel er nog wat olijfolie overheen. Kruid eventueel met een beetje extra peper.
Pak vervolgens de vier hoeken van het bakpapier en frommel deze een beetje bij elkaar. Bind dicht met een stukje vuurvast touw, bijvoorbeeld braadgaren. Herhaal dit voor de overige vispakketjes en zet ze bij elkaar in een ovenschaal of op de bakplaat. Gaar de kabeljauwpakketjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet deze af. Schep de rijst op de borden en serveer met de vispakketjes uit de oven. Maak de kabeljauw pakketjes met de groenten pas open aan tafel en je avondeten is klaar.
Recepten in je mail




