Kapsalon met kipshoarma en zelfgemaakte knoflooksaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. aardappels, iets kruimig
- 300 gr. kipfilet
- 200 gr. radicchio slamelange*
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- olijfolie
- grof zeezout
- 1 teentje knoflook
- shoarmakruiden (recept)
- Parmezaanse kaas
Voor de dressing:
- 2 el. mayonaise
- 4 el. yoghurt
- 2 el. melk
- handje bieslook
- peper en zout
Voor de knoflooksaus:
- 200 gr. Griekse yoghurt
- 50 gr. volle yoghurt
- 2 el. mayonaise
- handje bieslook
- 3 tenen knoflook
- scheutje citroensap
* Ik koos voor een zakje melange dat al gesneden was. Zelf maken kan met wat ijsbergsla, radicchio (rode witlof), baby romaine en/of een gesneden witte ui.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe in een mengkom. Doe hier een flinke scheut olijfolie bij en shoarmakruiden naar smaak. Zelf houd ik wel van wat smaak en deed er ruim drie theelepels shoarmakruiden bij. Knijp nog een teentje knoflook uit boven de mengkom en schep goed om. Laat een tijdje staan zodat de smaken goed in de reepjes kip trekken.
Boen intussen de aardappels schoon en snijd ze daarna - met schil - in plakken van een halve centimeter. Vervolgens snijd je ze in mooie frietjes van dezelfde dikte. Doe de friet samen met een flinke scheut olijfolie in een mengkom en schep door elkaar met wat grof zeezout.
Frietjes bakken
Stort de friet op de bakplaat en spreid zoveel mogelijk uit. Schuif in het midden van de voorverwarmde oven en bak de friet in ongeveer 35 minuten gaar. Zet een kookwekker op 20 minuten en keer de friet na 20 minuten om. Heb je twee bakplaten? Leg dan een vel bakpapier over de friet en de omgekeerde tweede bakplaat daarbovenop. Keer het geheel om (gebruik ovenwanten) en alle friet is in één keer gekeerd. Bak nog 15 minuten in de oven, hou aan het eind in de gaten.
Als de friet mooi goudbruin en knapperig is haal je de bakplaat uit de oven. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas over en zet nog even in de oven tot de kaas is gesmolten.
Salade en dressing
Maak intussen de dressing voor de salade door de bieslook fijn te hakken. Meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing en kruid naar smaak met peper en zout. Doe de salade in een slakom. Pel de rode ui en snijd in vieren, daarna in partjes. Meng de ui samen met de dressing door de salade.
Maak ook de knoflooksaus door de yoghurt en mayonaise in een kom te doen. Hak de bieslook fijn en doe erbij. Knijp hier de knoflook boven uit en breng op smaak met een beetje citroensap.
Kipshoarma bakken en serveren
Verhit een hapjespan of flinke koekenpan op laag vuur. Verwarm hier een scheutje olijfolie in en bak de kipshoarma in ongeveer tien minuten gaar. Schep tijdens het bakken regelmatig even om.
Schep de friet op de borden. Pak de salade en schep over de friet. Schep nu de kipshoarma over de salade. Schep hier tot slot een flinke klodder knoflooksaus overheen. Je kapsalon met kipshoarma en zelfgemaakte knoflooksaus is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 659 kcal.
- Vetten 29 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 57 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 35 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.