Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels, iets kruimig
- 500 gr. shoarmavlees
- 200 gr. ijsbergsla of romaine
- 4 grote plakken jong belegen kaas
- 4 trostomaten
- 1 komkommer
- 2 sjalotjes
- arachideolie
- grof zeezout
- knoflooksaus
Dressing, optioneel
- 2 el. mayonaise
- 2 el. yoghurt
- 2 el. olijfolie
- 1 el. azijn
- 1 tl. tomatenketchup
- 1 tl. suiker
- peper en zout
Bereidingswijze
Boen de aardappelen een beetje schoon en snijd ze in dikke frieten. Houd hierbij een dikte aan van ongeveer een centimeter. Je snijdt de aardappels hiervoor in de lengte in plakken. Deze plakken snijd je daarna in friet. De lekkerste friet krijg je als je ze nu in een bak water zet en een uur laat staan. Zo haal je er namelijk een groot deel van het zetmeel uit. Je friet zal dan minder snel verbranden en lekker knapperig blijven.
Bak de friet in de airfryer
Laat de friet kort uitlekken in een vergiet indien nodig. Bak de friet eerst tien minuten op 120 graden. Je gooit deze er gewoon nat in en schudt alles na vijf minuten kort om. Stort de friet in een mengkom en doe er een eetlepel arachideolie bij. Strooi er wat grof zeezout over en schep goed door elkaar.
Doe de friet terug in de airfryer en bak nog 25 minuten op 180 graden. Schud iedere vijf minuten goed om zodat de friet gelijkmatig gaart. Dit gaat het makkelijkst door de inhoud even in de mengkom te doen. Hussel dan om en doe weer terug in de airfryer. Bak in de tussentijd de shoarma in een grote hapjespan. Bereid ook alvast de sla.
Maak de sla
Op een kapsalon wordt meestal ijsbergsla gedaan. Ik kies voor een eenvoudige salade van romaine, tomaat, komkommer en sjalotjes. Doe de romaine in een grote slakom. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Pel en snipper de ui en doe bij de sla. Snijd tot slot de komkommer in blokjes en voeg toe.
Eventueel kan je een dressing bij de sla maken. Deze gebruik je dan in plaats van de knoflooksaus. Voor de dressing doe je alle ingrediënten bij elkaar. Roer om met een garde tot je een mooie gladde saus hebt.
Maak de kapsalon
Verwarm je grill voor op 200 graden of hoger. Vet een ovenschaal in met wat olie en stort hier de friet in. Verdeel hier de gebakken shoarma over. Leg vervolgens vier grote plakken kaas over de friet en shoarma. Schuif in je oven en grill zo'n vijf minuten tot de kaas mooi is gesmolten. Schep nu de friet en shoarma met gesmolten kaas op vier borden.
Verdeel over de friet en shoarma de sla. Schep hier flink wat knoflooksaus of je dressing overheen. Je kapsalon shoarma met friet uit de airfryer is klaar. Eet smakelijk!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 604 kcal.
- Vetten 26 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 48 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 38 gr.
- Zout 2.7 gr.
- Natrium 1080 mg.