Kip kerrie met rijst, sperziebonen, doperwtjes, ananas en rozijnen

Kip kerrie met rijst, sperziebonen, doperwtjes, ananas en rozijnen

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een lekkere kip kerrie op tafel had gezet. Het is een heerlijke maaltijd die je altijd zo hebt gemaakt. Laatst maakte ik weer eens een kip kerrie met rijst, sperziebonen, doperwtjes, ananas en rozijnen.

Als je de lijst ingrediënten ziet schrikt dat je misschien af maar dat is echt niet nodig. Kip kerrie is makkelijk te maken en kost je niet veel tijd. Binnen een half uur kan je jouw kip kerrie al op tafel hebben staan. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Ben je net zo dol op kip als ik? Kijk dan ook eens naar de andere kiprecepten op Kookidee. Nog veel meer lekkere recepten met kip vind je trouwens in het kookboek Gouden Kip van Diana Henry. In dit prijswinnende kookboek over kip vind je maar liefst 120 heerlijke kiprecepten voor elke dag en ieder moment.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. rijst
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 400 gr. sperziebonen
  • 200 gr. doperwten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • handje rozijnen
  • klein blikje ananasschijven + de siroop
  • 200 ml. kokosmelk
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • snufje chilivlokken
  • 1 el. bloem
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet voor de rijst een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet een kleiner pannetje met een laagje water op het vuur voor de sperziebonen. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Maak de sperziebonen schoon en snijd in kleine stukjes. Kook de sperziebonen gaar in 15 minuten en giet ze daarna af, laat uitlekken voor zo. Kook intussen ook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, giet af en laat droogstomen van het vuur af.

Snijd de kippendijfilet in kleine stukjes en zet klaar voor zo. Pel de ui en snijd deze goed fijn, pel ook de tenen knoflook en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui en knoflook hier kort in aan met wat peper en zout.

Voeg de stukjes kippendij toe en bak een paar minuten mee zodat de buitenkant goed dicht is geschroeid. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de rode paprika in kleine reepjes en voeg toe aan de hapjespan, bak de stukjes paprika een minuutje mee.

Voeg nu het kerriepoeder, de kurkuma, de bloem en wat chilivlokken toe en schep alles goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en roer nogmaals door elkaar. Giet de siroop uit het blikje ananas erbij en roer nogmaals door elkaar. Snijd de ananasschijven in kleine blokjes en voeg toe aan de kip kerrie.

Doe er nu de doperwten bij (gewoon rechtstreeks uit de vriezer of vers) en een handje rozijnen. Roer alles even door elkaar en voeg tenslotte de gekookte en uitgelekte sperziebonen toe. Verwarm alles en roer door elkaar tot de saus wat dikker wordt.

Serveer de rijst op de borden en schep de kip kerrie met de sperziebonen, doperwtjes, rode paprika, ananas en rozijnen erover of ernaast. Je makkelijke kip kerrie is nu klaar om opgegeten te worden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Kip kerrie met rijst, sperziebonen, doperwtjes, ananas en rozijnen'
Afbeelding bij 'Kip kerrie met rijst, sperziebonen, doperwtjes, ananas en rozijnen'
Afbeelding bij 'Kip kerrie met rijst, sperziebonen, doperwtjes, ananas en rozijnen'
Afbeelding bij 'Kip kerrie met rijst, sperziebonen, doperwtjes, ananas en rozijnen'
Afbeelding bij 'Kip kerrie met rijst, sperziebonen, doperwtjes, ananas en rozijnen'