
Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 kipfilets
- ca. 50 gr. parmezaanse kaas
- ca. 50 gr. panko*
- 1 ei
- bloem
- 300 gr. pappardelle**
- 500 gr. sperziebonen
- 1 rode paprika
- 6 lenteuitjes
- 2 tenen knoflook
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
* Panko is een wat grof paneermeel dat je kan vinden in het Oosterse schap van de supermarkt. Als alternatief kan je gewoon paneermeel gebruiken.
** Pappardelle is een pasta die bestaat uit brede linten. Je kan natuurlijk ook tagliatelle of een andere pastasoort gebruiken.
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ruime ovenschaal klaar.
Zet twee borden en een kommetje klaar. Bedek het eerste bord met een laagje bloem. Rasp boven het kommetje een stukje Parmezaanse kaas en voeg een gelijke hoeveelheid panko toe. Roer alles door elkaar en strooi op het tweede bord. Veeg het kommetje even schoon en breek hier een ei boven, klop deze los met een garde.
Kruid de kipfilets aan beide zijden met peper, zout en wat Italiaanse kruiden. Wrijf de kruiden er stevig in. Haal de kipfilets vervolgens met beide zijden door de bloem, het losgeklopte ei en tot slot het panko-mengsel. Zorg dat de kipfilets goed bedekt zijn en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bak de kipfilets 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak intussen de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Kook de sperziebonen acht minuten en spoel in een vergiet af onder de koude kraan tot ze zijn afgekoeld. Laat uitlekken en bewaar voor zo.
Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de rode paprika in reepjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn.
Zet een ruime hapjespan of eventueel een wok op het vuur en laat warm worden. Zet ook een ruime pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook, bereid hierin de pappardelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer met wat olijfolie door in de pan, houd warm voor zo van het vuur af.
Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de knoflook aan tot deze begint te kleuren. Voeg de reepjes paprika toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg nu de voorgekookte sperziebonen toe en bak een paar minuten mee tot alles goed warm is. Snijd tot slot de lenteuitjes in ringetjes en roer door de groenten.
Schep de pappardelle op de borden en schep hier de sperizebonen en rode paprika bij. Leg er een stuk kip parmezaan naast en sprenkel nog wat olijfolie over de pasta en groentenm. Rasp er tenslotte nog wat Parmezaanse kaas over en je kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika is klaar.
Recepten in je mail






