
Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 kipfilets
- 800 gr. krieltjes, met schil
- 600 gr. regenboogwortels
- 50 gr. panko
- 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
- bloem
- 1 ei
- bruine basterdsuiker
- tijm
- rozemarijn
- grof zeezout
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Voor dit recept heb je een ovenplaat nodig en twee ovenschalen die naast elkaar in de oven passen. Heb je dit niet dan kan je de kip Parmezaan ook in een hapjespan bakken. Bak ze dan na het paneren in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar in wat boter en olijfolie.
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een pan met ruim water op het vuur. Halveer de krieltjes en kook ze ongeveer tien minuten voor, stort in een vergiet en laat goed uitlekken. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier de regenboogwortels op. Strooi er wat donkere basterdsuiker en tijm overheen en sprenkel er olijfolie over.
Dep de kipfilets droog en leg per stuk tussen een stukje vershoudfolie. Sla de kipfilets een beetje plat met een vleeshamer of iets anders zwaars. Rasp boven een bord 50 gram Parmezaanse kaas en meng dit met 50 gram panko. Klop in een kommetje een ei los. Zet een tweede bord klaar met een laag bloem.
Zet een flinke ovenschaal klaar. Kruid de kipfilets aan beide kanten met flink wat peper en zout. Haal de kipfilets met beide kanten door de bloem, zorg dat ze goed bedekt zijn. Haal ze hierna met beide kanten door het losgeklopte ei. Leg ze hierna met beide kanten een paar keer op het panko-mengsel, zorg dat de kipfilets dik bedekt zijn. Leg de kipfilets naast elkaar in een ovenschaal.
Schuif nu de bakplaat met regenboogwortels onderin de oven. Zet ook meteen de ovenschaal met de kip Parmezaan in de oven. Zet de wekker van de oven op 30 minuten. Doe nu de krieltjes in een tweede ovenschaal en sprenkel hier flink wat olijfolie over. Bestrooi met wat rozemarijn en grof zeezout en zet na vijf minuten naast de schaal met de kip in de oven. Bak de krieltjes nog 25 minuten mee met de kip parmigiana tot alles goed gaar is.
Verdeel de ovenkrieltjes over de borden en leg op ieder bord een stuk kip Parmezaan. Verdeel de regenboogwortels in zijn geheel over de borden of snijdt eerst in stukken. Je kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes is klaar, buon appetito!
Recepten in je mail








