Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. gnocchi
- 250 gr. champignons
- 5 tenen knoflook
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Kip Parmezaan nuggets:
- 300 gr. kippendijfilet
- 1 ei
- panko, ca. 50 gr.
- 1 el. bloem
- Parmezaanse kaas, ca. 50 gr.
- rozemarijn, gedroogd
- peper en zout
Gegrilde courgette:
- 2 courgettes
- bloem
- Parmezaanse kaas
- rozemarijn, gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden. Zet een bakplaat klaar die je bedekt met een vel bakpapier. Snijd de kippendij in gelijke stukjes ter grootte van nuggets. Meng in een mengkom een eetlepel bloem met peper en zout naar smaak. Schep even om en breek er een ei boven, klop dit door het mengsel. Voeg de blokjes kippendij toe en roer goed om zodat alle kip met ei is bedekt.
Maak in een tweede mengkom een mengsel van de panko, 50 gram geraspte Paremzaanse kaas en ongeveer een theelepel rozemarijn. Schep goed door elkaar en pak de kip in kleine porties met een vleestang uit de eerste mengkom. Doe stukjes kip in de mengkom met het pankomengsel en schep om. Bewaar voor zo en herhaal voor de rest van de kip.
Bak de gnocchi en kip
Vet een grote ovenschaal in en verdeel de gnocchi over de bodem. Verdeel hier de stukjes kip over. Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Verdeel de champignons over de ovenschaal en rasp hier nog wat Parmezaanse kaas over. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met wat extra peper en zout. Plet vijf tenen knoflook en pel deze. Halveer in de lengte en verdeel tussen de gnocchi, kip en champignons. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid de gegrilde courgette
Als de gnocchi met de kip en champignons in de oven staat bereid je de gegrilde courgette voor. Snijd de courgette in plakken iets dunner dan een centimeter. Verdeel de plakken courgette over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie. Kruid hierna met wat rozemarijn, peper en zout en strooi er een beetje bloem over. Rasp er vervolgens wat Parmezaanse kaas over zodat de courgette goed bedekt is.
Schuif de bakplaat met courgette na tien minuten in de oven. Laat deze nog 15 minuten mee grillen met de kip, gnocchi en champigons. Als de champignons zijn geslonken en de kip Parmezaan nuggets goudbruin zijn is alles klaar. Wil je de gnocchi wat knapperiger? Bak de champignons dan apart in een pan met wat olijfolie, peper en zout en Parmezaanse kaas.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 495 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 34 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 39 gr.
- Zout 1.7 gr.
- Natrium 680 mg.