Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie

Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie

Je hebt deze kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie razendsnel gemaakt. Binnen een half uurtje kan je al aan tafel. Het is dus een ideaal recept voor doordeweeks. Of als je eens wat minder zin hebt om te koken en een makkelijke maaltijd wil. Toch is dit maaltje heerlijk van smaak, een echte aanrader dus.

Je kookt de sperziebonen kort voor. In de tussentijd kan je dan de rest van de ingrediënten snijden en roerbakken. Ook bereid je tussendoor de mie, of als je dat lekkerder vindt rijst. Hierna roerbak je de sperziebonen nog even kort mee en je maaltje is klaar. Eventueel breng je het nog wat verder op smaak met een beetje ketjap en gebakken uitjes.

Lijkt deze kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie je wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En als je liever iets anders maakt vind je hier nog veel meer makkelijke wok recepten. Omdat ik zelf een kleinere hoeveelheid maakte gebruikte ik een hapjespan. Maar voor grotere hoeveelheden en het beste resultaat kan je het best een gietijzeren wok gebruiken. Hier lees je meer over het kiezen van een goede wok.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. mie
  • 300 gr. kipdijfilet
  • 600 gr. sperziebonen
  • 200 gr. shiitakes
  • 125 gr. taugé
  • 4 el. oestersaus
  • 2 el. sojasaus
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • wokolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een wokpan of grote hapjespan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Breng ook in een grote pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Zet tot slot een wat kleinere pan met een laagje water op het vuur en breng ook aan de kook. Maak als eerste de sperziebonen schoon en breek of snijd in gelijke stukjes. Kook de sperziebonen zes minuten en stort in een vergiet. Spoel na met koud water tot de sperziebonen zijn afgekoeld. Laat ze vervolgens in het vergiet uitlekken.

Roerbakken

Snijd in de tussentijd de kippendijfilets met een scherp vleesmes in gelijke stukjes. Zelf gebruik ik altijd verschillende snijplanken voor de kip en de rest van de ingrediënten. Verhit een scheutje wokolie in de wok of koekenpan en bak de stukjes kip kort aan. Voeg de oestersaus en sojasaus toe en schep alles om op hoog vuur. Strooi er naar smaak sesamzaad over. Snijd tussendoor de shiitakes in plakjes. Doe deze bij de stukjes kip en roerbak mee tot de shiitakes mooi beginnen te kleuren en slinken.

Bereid ook alvast de mie zoals aangegeven op de verpakking. Doe intussen de uitgelekte sperziebonen bij de kip en schep om op hoog vuur. Als de sperziebonen goed zijn opgewarmd doe je er de taugé bij en roerbak je deze nog kort mee. Kruid alles met nog wat peper en zout. Giet intussen de mie af en laat kort uitlekken in het vergiet.

Serveren

Verdeel de mie over de borden en schep hier de kip sesam, sperziebonen, shiitakes en taugé over. In plaats van mie zou je eventueel ook rijst kunnen gebruiken. Breng als je dat wilt nog wat meer op smaak met een scheutje ketjap en wat gebakken uitjes.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie'
Afbeelding bij 'Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie'
Afbeelding bij 'Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie'
Afbeelding bij 'Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie'
Afbeelding bij 'Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie'
Afbeelding bij 'Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie'
Afbeelding bij 'Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 353 kcal.
  • Vetten 15 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 25 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.