Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. basmatirijst
- 300 gr. kippendij
- 1 paksoi
- 2 rode paprika's
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 100 gr. shiitakes, optie
- 1/2 flesje teriyakisaus
- wokolie
- vijfkruidenpoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd intussen met een vleesmes (en op een aparte snijplank!) de kippendijfilet in blokjes of reepjes. Pel één teentje knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wokpan en voeg de kippendij toe. Kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout naar smaak. Roerbak kort op hoog vuur tot de buitenkant dicht schroeit. Zet het vuur op de laagste stand en roer er de fijngehakte knoflook door.
Snijd de groenten
Gebruik een goed koksmes of santokumes voor het snijden van alle groenten. Maak je het recept met shiitakes? Borstel deze dan schoon en snijd het harde stukje van de steel. Vervolgens snijd je de shiitakes in reepjes. Zet het vuur op de hoogste stand en voeg toe aan de wok. Schep om op hoog vuur tot de shiitake begint te verkleuren en te slinken. Zet het vuur weer laag. Pel de rode uien en snijd in vieren. Vervolgens snijd je de rode ui in partjes. Voeg toe aan de wok en zet het vuur middelhoog. Snijd ondertussen het onderste stukje van de paksoi. Snijd de stelen in reepjes tot aan het bladgroen. Bewaar het bladgroen voor later. Doe de fijn gesneden paksoi in de wok. Schep alles goed om en voeg indien nodig wat extra wokolie toe.
Snijd de bovenkant van de rode paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Hierna snijd je de paprika's in reepjes en voeg je deze toe aan de wok. Schep kort om op hoog vuur en doe er dan de teriyaki bij. Pel de tweede teen knoflook en hak fijn, schep deze door de saus in de wokpan. Schep alles nog een paar minuten om op hoog vuur. Snijd nu het bladgroen van de paksoi fijn en voeg driekwart toe aan de wok. Bewaar een beetje als garnering. Roerbak nog een minuutje mee.
Serveren
Giet de rijst af zodra deze gaar is en laat kort droogstomen. Dit doe je van het vuur af met de deksel van de pan. Verdeel de rijst over vier broden of kommen. Verdeel de geroerbakte kippendij, paksoi, paprika en rode ui met teriyaki toe. Strooi nog wat fijn gesneden bladgroen van de paksoi over de rijst.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 441 kcal.
- Vetten 10 gr.
- Waarvan verzadigd 2 gr.
- Koolhydraten 62 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 22 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.