Kip teriyaki wraps met paksoi, shiitake en taugé
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 200 gr. kippendijfilet
- 150 gr. shiitakes
- 1 teentje knoflook
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 125 gr. taugé
- gebakken uitjes
- 1/3 flesje teriyaki saus
- wokolie
- peper en zout
- ketjap manis
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden als je de wraps in de oven wil verwarmen. Verpak de stapel wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Zet vast de wok op laag vuur zodat deze goed heet kan worden.
Snijd de ingrediënten voor de kip teriyaki wraps
Bij het maken van deze kip teriyaki wraps doe ik alles na het snijden meteen in de wok. Zorg dus dat deze goed heet is en verhit hier een flinke scheut wokolie in. Als eerste snijd je de kippendij in kleine blokjes, ik gebruik hier een vleesmes voor. Doe ze in de wok en kruid met wat peper en zout. Zet het vuur onder de wok op de hoogste stand. Schep vijf minuten goed om zodat de kip goed dicht kan schroeien. Zet hierna de wraps 10 minuten in de voorverwarmde oven. je kan de wraps ook per stuk in een koekenpan opwarmen.
Snijd de shiitakes in reepjes (of koop deze voorgesneden) en doe in de wok. Schep goed om en pel intussen de teen knoflook en hak deze fijn met een koksmes. Schep de knoflook door de shiitake en roerbak kort mee. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de stelen tot het bladgroen in reepjes. Doe de reepjes in de wok en schep alles weer goed om. Doe er eventueel een scheutje extra olie bij en voeg nu ook de teriyaki saus toe. Het bladgroen van de paksoi bewaar je voor zo. Een deel hiervan gebruik je voor het beleggen van de kip teriyaki wraps.
Hierna snijd je de rode paprika in reepjes en ook deze doe je in de wok. Pel de rode ui en snijd in partjes en vervolgens in reepjes. Voeg ook de ui toe aan de wok en schep weer goed om. Bewaar de acht grootste bladeren van de paksoi voor zo, de rest rol je op en snijd je in reepjes. Voeg de reepjes bladgroen samen met de taugé toe aan de wok en schep nog één minuut om.
Beleg de kip teriyaki wraps
Haal de wraps uit de oven en beleg deze op de volgende manier. Eerst leg je op elke wrap één van de paksoi bladen die je apart hebt gehouden. Hierop schep je de geroerbakte kip teriyaki, groenten en shiitake. Doe er wat gebakken uitjes over en besprenkel met een beetje ketjap manis. Rol de kip teriyaki wraps strak op en snijd doormidden. Eet smakelijk.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 571 kcal.
- Vetten 22 gr.
- Waarvan verzadigd 6 gr.
- Koolhydraten 64 gr.
- Waarvan suikers 16 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 22 gr.
- Zout 2.6 gr.
- Natrium 1040 mg.