Kip teriyaki wraps met paksoi, shiitake en taugé

Kip teriyaki wraps met paksoi, shiitake en taugé

Er is een aantal recepten dat ik bijna iedere week wel eens maak. En dat zijn pannenkoeken en recepten met wraps. Deze zijn allebei favoriet bij onze zoon, maar ook bij mij omdat ze lekker snel te maken zijn. Deze keer heb ik een lekker kip teriyaki recept met wraps voor je. Met o.a. paksoi, shiitake, taugé en gebakken uitjes. Al kan je dit natuurlijk ook heel goed met rijst maken als je dit liever zonder de wraps eet.

Als ik een recept met kip maak kies ik het liefst voor kippendij. Dit heeft net wat meer smaak en ik vind het vaak ook lekker mals. Ik koos hier ook voor bij dit recept voor wraps met kip teriyaki. Al kan je het ook altijd met gewone kipfilet maken. De bereiding is dan verder gelijk aan het recept dat je hier vindt. Je kan de shiitakes eventueel vervangen door champignons.

De kip, shiitakes en groenten roerbak ik in een goed hete wok op hoog vuur. De wraps warmde ik op in de oven maar dit kan je ook in een koekenpan doen. Krijg je ook al zin in deze lekkere wraps met kip teriyaki?

Bekijk hier het recept als je deze kip teriyaki wraps zelf wil maken.

Kip teriyaki wrap met paksoi, shiitakes en taugé

Een goede wok

Voor alles wat ik roerbak gebruik ik een zware gietijzeren wok. Dus ook voor deze kip teriyaki wraps stond de wok weer op het vuur. Omdat ik vaak roerbak is een goede wok voor mij onmisbaar. Het voordeel van een gietijzeren wok is dat deze goed heet wordt en stevig op je fornuis blijft staan. Soms zit er een aparte wokring bij waarmee je wok nog steviger staat. Een wok kan je o.a. kopen bij Bol.com. En je kan hier kijken als je er eerst meer over wil lezen, ik schreef er namelijk een uitgebreid artikel over.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 200 gr. kippendijfilet
  • 150 gr. shiitakes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 125 gr. taugé
  • gebakken uitjes
  • 1/3 flesje teriyaki saus
  • wokolie
  • peper en zout
  • ketjap manis

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden als je de wraps in de oven wil verwarmen. Verpak de stapel wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Zet vast de wok op laag vuur zodat deze goed heet kan worden.

Snijd de ingrediënten voor de kip teriyaki wraps

Bij het maken van deze kip teriyaki wraps doe ik alles na het snijden meteen in de wok. Zorg dus dat deze goed heet is en verhit hier een flinke scheut wokolie in. Als eerste snijd je de kippendij in kleine blokjes, ik gebruik hier een vleesmes voor. Doe ze in de wok en kruid met wat peper en zout. Zet het vuur onder de wok op de hoogste stand. Schep vijf minuten goed om zodat de kip goed dicht kan schroeien. Zet hierna de wraps 10 minuten in de voorverwarmde oven. je kan de wraps ook per stuk in een koekenpan opwarmen.

Snijd de shiitakes in reepjes (of koop deze voorgesneden) en doe in de wok. Schep goed om en pel intussen de teen knoflook en hak deze fijn met een koksmes. Schep de knoflook door de shiitake en roerbak kort mee. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de stelen tot het bladgroen in reepjes. Doe de reepjes in de wok en schep alles weer goed om. Doe er eventueel een scheutje extra olie bij en voeg nu ook de teriyaki saus toe. Het bladgroen van de paksoi bewaar je voor zo. Een deel hiervan gebruik je voor het beleggen van de kip teriyaki wraps.

Hierna snijd je de rode paprika in reepjes en ook deze doe je in de wok. Pel de rode ui en snijd in partjes en vervolgens in reepjes. Voeg ook de ui toe aan de wok en schep weer goed om. Bewaar de acht grootste bladeren van de paksoi voor zo, de rest rol je op en snijd je in reepjes. Voeg de reepjes bladgroen samen met de taugé toe aan de wok en schep nog één minuut om.

Beleg de kip teriyaki wraps

Haal de wraps uit de oven en beleg deze op de volgende manier. Eerst leg je op elke wrap één van de paksoi bladen die je apart hebt gehouden. Hierop schep je de geroerbakte kip teriyaki, groenten en shiitake. Doe er wat gebakken uitjes over en besprenkel met een beetje ketjap manis. Rol de kip teriyaki wraps strak op en snijd doormidden. Eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 571 kcal.
  • Vetten 22 gr.
  • Waarvan verzadigd 6 gr.
  • Koolhydraten 64 gr.
  • Waarvan suikers 16 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 22 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.