Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. krieltjes
- 1 kg. kastanjechampignons*
- 200 gr. spekreepjes
- 6 tenen knoflook
- 200 gr. brie
- bosje bladpeterselie
- peper en zout
- olijfolie
* Je kan natuurlijk ook kiezen voor verschillende soorten zoals shiitake, oesterzwam, champignons e.d.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet één of twee bakplaten of grote ovenschalen klaar.
Boen de krieltjes even schoon en snijd deze doormidden, spreid ze uit ze op een bakplaat of ovenschaal. Borstel de champignons schoon en halveer de grotere champignons. Plet de teentjes knoflook met een koksmes en pel ze, hak deze zo fijn mogelijk. Doe de champignons bij de krieltjes en strooi hier de knoflook over. Verdeel ook de spekjes over de champignons.
Besprenkel alles met flink wat olijfolie, schep de ingrediënten vervolgens goed door elkaar. Snijd de brie in plakken en verdeel over de champignons. Snijd tenslotte een handje peterselie fijn en strooi erover. Kruid nog even met wat versgemalen peper en schuif de bakplaat of ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de schaal met knoflookchampignons halverwege even uit de oven en schep alles goed door elkaar. Zet weer terug in de oven en wacht tot de brie lekker zacht is, de spekjes krokant en de krieltjes gaar.
Tip: houdt niet iedereen van brie? Verdeel dan wat van de champignons met de gehakte knoflook over een tweede ovenschaal en bak deze los van de rest. Zo kan iedereen kiezen wat hij of zij lekker vindt.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 618 kcal.
- Vetten 37 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 40 gr.
- Waarvan suikers 3 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 2.73 gr.
- Natrium 1092 mg.