Koolrabistamppot met appel en spekjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. kruimige aardappels
- 3 stuks koolrabi
- 2 friszoete appels
- 100 gr. spekreepjes
- scheutje melk
- klontje boter
- handje bieslook
- rookworst
- peper en zout
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken, spoel af onder de kraan. Snijd de uitsteeksels van de koolrabi en snij een klein stukje van de onder- en bovenkant. Snijd de koolrabi in plakken, daarna in reepjes en vervolgens in kleine blokjes.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Doe de aardappels, koolrabi en appel in een ruime pan en zorg dat ze net onder water staan. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken met de deksel op de pan. Bereid in de tussentijd de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de aardappels, koolrabi en appel af en voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe. Snijd een handje bieslook fijn en voeg toe in de pan. Stamp tot een smeuïge stamppot en bak tussendoor de spekjes krokant in een koekenpan.
Giet het bakvet van de spekjes bij de stamppot en roer de spekjes er doorheen. Snijd de rookworst in plakken en serveer de koolrabistamppot met de plakjes rookworst.