Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. krieltjes, in de schil
- 500 gr. varkensgyros
- 200 gr. slamelange*
- 150 gr. jonge kaas, geraspt
- grof zeezout
- olijfolie
- knoflooksaus
* Ik koos voor een kant-en-klare melange met ijsbergsla, radicchio, lollo rossa en witte ui.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal klaar. Breng in een pan een laag water aan de kook en halveer de krieltjes, je kan de schil laten zitten. Kook de krieltjes zes minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Verhit intussen een hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt.
Bereiden
Bak de varkensgyros ongeveer vijf minuten en blijf tussendoor omscheppen. Doe de krieltjes in de ovenschaal, sprenkel er ruim olijfolie over en bestrooi met grof zeezout. Roer hier vervolgens de gebakken reepjes gyros tussendoor. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschaal en zet 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer
Als de kaas is gesmolten en de krieltjes krokant zijn gebakken haal je de schaal uit de oven. Verdeel de slamelange over de krieltjes en gyros en doe er een flinke hoeveelheid knoflooksaus overheen. Je krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus zijn klaar. Zet de ovenschaal op tafel en schep op de borden. Eet smakelijk!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 688 kcal.
- Vetten 33 gr.
- Waarvan verzadigd 13 gr.
- Koolhydraten 40 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 52 gr.
- Zout 2.4 gr.
- Natrium 960 mg.