Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. krieltjes, in de schil
- 1 kg. bospeen
- 4 braadworsten
- 5 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- olijfolie
- grof zeezout
- peper
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar, bakpapier is niet nodig.
Halveer de krieltjes en doe in een mengkom. Maak de bospeen schoon, snijd in gelijke stukken en doe in de mengkom. Sprenkel er ruim olijfolie over en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de krieltjes en wortel over de bakplaat.
Ris de rozemarijn en tijm van de takjes en hak goed fijn met een koksmes. Strooi over de krieltjes en de wortel. Snijd de braadworsten in stukken van een paar centimeter dik en verdeel voer de bakplaat. Strooi er nog wat grof zeezout en versgemalen peper over en zet 25 minuten in de oven.
Haal de bakplaat er halverwege uit en schep alles even goed door elkaar. Doe terug in de oven en laat alles verder garen tot het einde van de oventijd. Snijd één stukje worst doormidden om te controleren of deze gaar is, verleng de oventijd anders met een paar minuten.
Serveer de krieltjes, de worteltjes en de stukken braadworst uit de oven.