Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. spekreepjes
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 prei
- ca. 800 gr. tomatenblokjes
- 9 lasagnebladen
- 200 gr. jong belegen kaas, geraspt
- 1 bol mozzarella, ca. 125 gr.
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm allereerst je oven voor op 200 graden. Zet een ingevette ovenschaal van ca. 30 x 20 cm klaar. Zet een flinke hapjespan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Pel hierna de uien en knoflook en snijd beiden goed fijn. Doe vervolgens de spekreepjes samen met de ui en knoflook in de hete hapjespan. Bak de spekreepjes goudbruin en de ui glazig.
Groenten snijden en bakken
Snijd in de tussentijd als eerste de aubergine en courgette in blokjes. Hier vind je een handige manier om deze groenten snel te kunnen snijden. Voeg toe aan de hapjespan en bak mee, kruid met flink wat Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Sprenkel er ook wat olijfolie over. Hierna snijd je beide paprika's in blokjes. Eerst snijd je de bovenkant van de paprika's zodat je de zaadlijsten en zaadjes kan verwijderen. Vervolgens snijd je de paprika's in lange repen en daarna in blokjes. Ook de paprika doe je in de hapjespan en bak je mee.
Als laatste groente snijd je de prei. Verwijder eerst de onderkant en het blad. Daarna snijd je de overgebleven steel in de lengte doormidden. Snij hier halve ringen van en voeg deze als laatste toe aan de hapjespan. Bak nog even mee en voeg nog wat olijfolie toe indien nodig.
Maak de lasagne
Als je alle spekreepjes en groenten hebt gebakken voeg je de tomatenblokjes toe. Schep alles goed door elkaar en doe er nogmaals een flinke snuf Italiaanse kruiden bij. Laat een paar minuten pruttelen op laag vuur zodat de smaken goed in elkaar trekken. Schep nu een dun laagje van de saus in de ingevette ovenschaal. Strooi hier een derde van de geraspte kaas over en dek af met drie lasagnebladen.
Herhaal dit twee keer en schep de laatste hoeveelheid saus op de bovenste lasagnebladen. Laat nu de mozzarella uitlekken en snijd de bol in plakjes. Verdeel deze over de bovenste laag saus en strooi er tot slot nog wat kruiden over. Besprenkel nu met wat olijfolie en schuif de lasagne in de voorverwarmde oven. Bak de lasagne in 35 tot 40 minuten gaar.
Haal de lasagne uit de oven en laat ongeveer vijf minuten afkoelen. Zo wordt de lasagne net iets steviger waardoor deze er makkelijk uit te scheppen is. Schep de lasagne uit de ovenschaal en serveer.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 685 kcal.
- Vetten 42 gr.
- Waarvan verzadigd 20 gr.
- Koolhydraten 35 gr.
- Waarvan suikers 20 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 34 gr.
- Zout 3.3 gr.
- Natrium 1320 mg.