Lasagne met chipolataworstjes, courgette, aubergine en paprika
Recept
Ingrediënten
4 personen
- pakje lasagnebladen
- 300 gr. rundergehakt
- 200 gr. chipolataworstjes (rund)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 3 teentjes knoflook
- ca. 700 gr. passata
- 150 gr. geraspte kaas
- worcestershiresaus
- 1 tl. maizena
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet vast een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Pel de ui en snijd in kleine stukjes, pel ook de tenen knoflook en hak deze goed fijn. Verhit een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit hier de ui en knoflook kort in aan.
Snijd de chipolataworstjes in kleine stukjes en bak een paar minuten mee. Voeg nu het gehakt toe en rul dit tot het mooi bruin is. Snijd intussen de courgette en aubergine in blokjes, voeg toe aan de pan en bak kort mee.
Snijd de paprika's in reepjes en voeg toe aan de pan, bak kort mee. Giet er nu de passata bij en breng op smaak met een flinke scheut worcestershiresaus, kruid met wat peper en zout en roer goed door elkaar. Voeg de maizena toe, roer nogmaals goed door elkaar en laat de saus zo'n 15 minuten pruttelen.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden en zet een flinke ovenschaal klaar die je invet met wat boter. Bedek de bodem met de saus en leg hier wat lasagnebladen over. Bedek weer met wat van de saus en dek ook deze weer af met wat lasagnebladen. Ga zo door tot je eindigt met een laagje saus.
Strooi de geraspte kaas over de bovenste laag saus en schuif de ovenschaal 35 minuten in je voorverwarmde oven. De lasagne is klaar als de laag kaas goudbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat de lasagne vijf minuten in de schaal staan. Snijd de lasagne aan en serveer.