Lasagne met groenten, gehakt en chorizo

Lasagne met groenten, gehakt en chorizo

Deze lasagne met groenten, gehakt en chorizo is echt een aanrader. De lasagne zit bomvol verse groenten en de meegebakken chorizo geeft een extra lekker smaakje. Bovendien is deze lasagne ook nog eens heel makkelijk te maken, wat wil een mens nog meer?

De meeste tijd ben je kwijt aan het snijden van alle groenten. Ik koos ervoor om deze goed fijn te snijden zodat die perfect gaart. Hou er wel rekening mee dat je een flinke pan en een ruime ovenschaal (ca. 30 x 20 cm) gebruikt. Hieronder vind je het lekkere lasagnerecept.

Met dit recept houd je waarschijnlijk wel wat lasagne over. Gelukkig is die makkelijk op te warmen. Zet hem dan een half uurtje met aluminiumfolie over de schaal op 160 graden in de oven. Daarna nog tien minuutjes zonder folie.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • ca. 9 lasagnebladen
  • 300 gr. rundergehakt
  • 100 gr. chorizo
  • 300 gr. bospeen
  • ca. 600 gr. tomatensaus, bv. polpa
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een flinke ovenschaal van ca. 30 x 20 cm klaar en vet deze in met wat boter of olijfolie. Verwarm ook vast een ruime hapjespan op laag vuur. Heb je geen grote gebruik er dan twee of bereid alles in een wokpan.

Snijd alle groenten van tevoren en bewaar in een vergiet. Verwijder het loof van de bospeen en schraap even schoon onder de stromende kraan. Halveer de bospenen tweemaal in de lengte en snijd in stukjes. Snijd de onderkant van de prei en verwijder het groen, halveer in de lengte en snijd in halve ringetjes. Snijd de uiteindes van de courgette en snijd in repen, snijd vervolgens in kleine blokjes. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes. Snijd de onderkant van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in reepjes.

Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak het gehakt samen met de chorizo rul. Kruid met peper, zout en flink wat Italiaanse kruiden. Pel tussendoor de ui en knoflook en hak goed fijn. Als het gehakt mooi bruin is voeg je de gesneden ui en knoflook toe en bak je deze kort mee.

Voeg nu de gesneden groenten toe en roerbak alles zo'n vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en verwarm tot het begint te pruttelen. Schep een laagje van de saus in de ingevette ovenschaal en dek af met een paar lasagnebladen. Schep er weer een laagje saus op en dek weer af met lasagnebladen. Herhaal tot de saus op is, de bovenste laag van de lasagne moet nu bestaan uit een laagje saus.

Strooi hier de geraspte kaas overheen en zet de lasagne nu 40 minuten in de voorverwarmde oven. Als de lasagne na zo'n 40 minuten een mooie korst heeft aan de bovenkant is deze klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'
Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'
Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'
Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'
Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'
Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'
Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'
Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'
Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'
Afbeelding bij 'Lasagne met groenten, gehakt en chorizo'