
Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Recept
Ingrediënten
4 personen
- lasagnebladen*
- 400 gr. bladspinazie
- 400 gr. champignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 80 gr. pancetta
- 250 gr. yoghurt
- 250 ml. slagroom
- 2 eieren
- 200 gr. geraspte kaas, pittig
- boter om in te vetten
- olijfolie
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
* Ik maakte dunne laagjes en had in een ovenschaal van 30 cm negen lasagnebladen nodig.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ovenschaal van 30 cm klaar die je invet met wat boter. Zet ook vast een grote hapjespan of wok op het vuur. Zo kan deze goed heet worden. Boen voor je begint alle champignons schoon. Snijd ze hierna in plakjes. Dit kan met een mes maar met een eiersnijder gaat het nog sneller.
Spinazie en champignons
Pel de ui en snijd deze in stukjes. Ook de teentjes knoflook pel je, hak deze hierna fijn. Verhit een scheut olijfolie in de pan. Doe hier de knoflook en ui in en bak kort aan. Voeg daarna de plakjes champignon toe. Schep goed om op hoog vuur en kruid met flink wat peper en zout. Strooi naar smaak Italiaanse kruiden over de champignons.
Als de champignons goed zijn geslonken voeg je de bladspinazie toe. Zet het vuur hiervoor wat lager en doe de spinazie er beetje bij beetje bij. Snijd intussen de pancetta in reepjes en roer door de spinazie. Als de spinazie is geslonken doe je de helft van de slagroom erbij. Laat een tijdje pruttelen op het vuur.
Maak de saus
Nu heb je even tijd om de saus te maken. Doe de rest van de slagroom in een mengkom. Doe hier de yoghurt bij en breek twee eieren boven de kom. Kruid ook de saus met peper en zout. Voeg ook flink wat Italiaanse kruiden toe. Klop alles luchtig met een garde. Doe er daarna de helft van de kaas bij en roer nog even door met een lepel.
Bereid de lasagne
Pak de ovenschaal. Bedek de bodem met een dun laagje spianzie, champignons en pancetta. Dek af met een paar lasagnebladen en herhaal tot het spinazie-mengsel op is. Eindig met een laagje lasagnebladen. Giet hier het resterende vocht uiit de pan bij. Daarna giet je er de saus uit de mengkom over. Strooi er tot slot de rest van de geraspte kaas over.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne ongeveer 25 minuten. De lasagne is klaar als de kaas mooi goudbruin is en de saus is gestold. Haal uit de oven en laat kort staan, zo stolt het nog een beetje. Snijd de lasagne met spinazie, champignons en pancetta in stukken en serveer.
Recepten in je mail









Voedingswaarden per persoon
- Energie 761 kcal.
- Vetten 61 gr.
- Waarvan verzadigd 32 gr.
- Koolhydraten 19 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 1.6 gr.
- Natrium 640 mg.