Lasagne met spinazie, prei, courgette en paprika
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 400 gr. bladspinazie
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
- 400 gr. gepelde tomaten, blik
- lasagnebladen
- 150 gr. belegen kaas
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- boter om in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een flinke ovenschaal klaar en vet deze in met wat boter of olijfolie. Verwarm een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Is je hapjespan te klein dan kan je natuurlijk ook een wok gebruiken.
Snijden en roerbakken
Pel als eerste de ui en knoflook en snijd deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg beetje bij beetje de bladspinazie toe en schep goed om. Laat de spinazie goed slinken en snijd in de tussentijd de rest van de groenten, ga hierbij van hard naar zacht. Met een goed koksmes heb je alles zo gesneden.
Verwijder de uiteindes van de winterpeen en snijd deze in drie stukken. Snijd hier vervolgens plakken van die je weer in reepjes snijdt. Hierna snijd je ze tot kleine blokjes en doe je ze in de pan. Van de rode paprika verwijder je de bovenkant en haal je de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de rode paprika vervolgens in reepjes en blokjes en doe in de pan. Snijd de onderkant van de prei en verwijder het uitstekende groen. Snijd de prei vervolgens in de lengte doormidden en daarna in halve ringetjes. Doe in de pan en schep om.
Als laatste snijd je de courgette in blokjes. Ook deze doe je in de pan waarna je alles omschept en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Doe er nu de gepelde tomaten en tomatenblokjes bij en verwarm tot het begint te pruttelen. Laat een paar minuten staan tot de saus goed heet is. Schep tussendoor regelmatig om.
Maak de lasagne
Schep nu wat van de saus in de ovenschaal tot de bodem is bedekt met een laagje. Dek af met een laagje lasagnebladen en schep hier weer wat van de saus over. Herhaal dit tot de saus op is en eindig met een laagje saus. Zelf vind ik zo'n drie laagjes lasagnebladen het lekkerst. Anders krijg je namelijk wel erg veel pasta in verhouding met de saus.
Strooi tot slot de geraspte kaas over de ovenschotel. Kies voor een zakje geraspte belegen kaas of maak deze zelf van een oud stukje kaas. Met een eenvoudige keukenrasp of een speciale kaasraspmolen is dit zo gedaan. Ideaal om van je restjes kaas af te komen. Schuif de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 35 minuten gaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 516 kcal.
- Vetten 28 gr.
- Waarvan verzadigd 12 gr.
- Koolhydraten 36 gr.
- Waarvan suikers 18 gr.
- Vezels 12 gr.
- Eiwitten 20 gr.
- Zout 3.2 gr.
- Natrium 1280 mg.