Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella

Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella

Laatst maakte ik deze lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella. Een erg lekkere lasagne waar je eigenlijk maar weinig voor nodig hebt. Terwijl je de bladspinazie even roerbakt bereid je de tomatensaus. Niet veel later kan alles de oven in.

De bladspinazie roerbakte ik trouwens met een pakje Boursin. Zo krijg je een soort spinazie a la crème. Behalve deze roomkaas deed ik er ook nog gewone geraspte kaas en een bol mozzarella bij. Je kan je wel voorstellen dat deze lasagne dus lekker machtig is.

Lijkt deze lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Wij hebben er met zijn drietjes echt van zitten smullen, jij hopelijk ook! Hier vind je nog meer lekkere lasagne recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. bladspinazie
  • 2 x 400 gr. tomatenblokjes, bv. Heinz
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr. Boursin (knoflook & fijne kruiden)
  • 200 gr. jong belegen kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella, ca. 150 gr.
  • 6 tot 9 lasagnebladen
  • olijfolie
  • boter om in te vetten
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal (ca. 35 x 25 cm) in met wat boter. Zet een wokpan en een hapjespan op laag vuur en laat deze goed warm worden. In de tussentijd pel je beide uien en tenen knoflook en hak je deze goed fijn met een scherp koksmes.

Bereid de spinazie

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de bladspinazie beetje bij beetje tot deze slinkt, kruid met wat peper en zout. Indien nodig voeg je tussendoor wat extra olijfolie toe. Als alle spinazie is geslonken voeg je de Boursin toe en schept deze om tot het volledig is opgelost. Zet het vuur uit en laat staan voor zo.

Maak tegelijk de saus

Tegelijkertijd met het roerbakken van de spinazie bak je in de hapjespan de ui en knoflook aan. Als de ui glazig wordt voeg je beide pakken tomatenblokjes toe. Kruid met flink wat Italiaanse kruiden en roer alles goed door elkaar. Laat de saus pruttelen tot de bladspinazie in de wok klaar is.

Stapel de lasagne

Als de tomatensaus en de spinazie klaar is wordt het tijd de lasagne te maken. Schep een derde van de tomatensaus in de ingevette ovenschaal en strijk glad. Schep hier een derde van de roergebakken spinazie over en strijk ook glad. Strooi er een derde van de geraspte kaas over en dek af met een laagje lasagnebladen.

Herhaal dit waarbij je eindigt met een laagje bladspinazie en geraspte kaas. Laat de mozzarella uitlekken en knijp nog even goed uit. Pluk er nu steeds een stukje af en verdeel dit over de ovenschaal. Schuif de ovenschaal nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Als de bovenste laag mooi goudbruin is kan de lasagne uit de oven.

Lasagne opwarmen

Je kan deze lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella prima later opwarmen. Verwarm je oven dan voor op 160 graden en warm de lasagne ongeveer 30 minuten op. Dek de eerste 20 minuten af met een laagje aluminiumfolie en verwarm de laatste 10 minuten zonder folie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 717 kcal.
  • Vetten 48 gr.
  • Waarvan verzadigd 24 gr.
  • Koolhydraten 29 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.